12:23, pon, 29. Jul

Srečen konec: Očividci iz Drave rešili 18-mesečnega otroka





Spletni Večer poroča, da so danes Mariborčani lahko bili priča strašljivemu prizoru. Na desnem bregu reke Drave je otroški voziček z otrokom vred pristal v reki.

Kot zapišejo na Večeru so se v reševanje vključili očividci. Za časnik je spregovorili znan Mariborčan, dolgoletni profesor mariborske ekonomsko-poslovne fakultete, dr. Davorin Kračun, ki je pomagal v reševanju, kot se je izkazalo, ukrajinskega otroka.

Domačini so okoli poldneva v bližini Koroškega mostu v Dravi zagledali majhnega otroka in otroški voziček, na brežini pa je bila premočena njegova mati, zapišejo pri Večeru. Oglasil se jim je Davorin Kračun, ki je povedal, da je ob videnem nemudoma tudi sam priskočil na pomoč, poklical je reševalce in sledil njihovim navodilom.

Otroka rešili očividci

Ljudje, ki so pomagali, da se je vse končalo srečno, so kmalu ugotovili, da otrokova mati ne govori niti slovensko niti angleško, ali katerega drugega poznanega jezika. Malce kasneje so dojeli, da prihaja iz Ukrajine, ko je to postalo jasno, je Kračun uporabil znanje ruskega jezika in tako dobil točen podatek o starosti otroka – star je 18 mesecev. K sreči je reševalna akcija otroka potekala brez večjih zapletov, vsi na nabrežini Drave pa so si oddahnili, ko je bil otrok rešen iz reke in so ga slišali zajokati. Reševalci so sicer otroka in mati odpeljali na pregled v UKC Maribor.

* slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.