00:58, sob, 28. Maj

Srednja šola za oblikovanje Maribor obeležila 70 let

Minuli petek je okoli tisoč obiskovalcev, sedanjih in nekdanjih dijakov, staršev, učiteljev in drugih, v Parku mladih, na dvorišču Srednje šole za oblikovanje Maribor, praznovalo 70-obletnico obstoja.

70 let sšom

Rdeča nit svečane prireditve pod sojem luči, ki je bila prežeta z glasbenimi in plesnimi točkami ter modna revija in prikaz pričesk, so bile ulice. Po besedah ravnateljice Srednje šole za oblikovanje Maribor Nadje Jager Popović, so ulice izbrali zato, ker so bili kot šola na različnih ulicah. “Ulice zato, ker so ulice ljudje in ker smo mi ljudje, ki si želimo stika in klepeta. Ulice kot ena dolga cesta z ovinki, ki prinašajo spremembe in izzive, za vsakim ovinkom nekaj novega in nepričakovanega. Kot šola smo drugačni, saj sprejemamo raznolikost in bomo tudi naslednjih 70 let želeli in stremeli za tem, da bomo drugačni, da nas bodo prepoznali in da bodo dijaki našli tudi svojo pot v svojem življenju,” je ob koncu prireditve dejala Jager Popovićeva.

70 let sšom

Skozi slovesnost so se spomnili na vsa leta, ko so se spreminjale podoba šole, njena vsebina in lokacija. Pod sojem luči so se predstavili dijaki z glasbenimi in plesnimi točkami, revijo pričesk, modno revijo ter z muzikalom, ki so ga pripravili v letošnjem šolskem letu.
70 let sšom
Slovesnosti ob 70-obletnici so se udeležili tudi mariborski župan Andrej Fištravec, direktorica Obrtno-podjetniške zbornice Maribor Leonida Polajnar, in Elid Bandelj, direktor Centra za poklicno izobraževanje. Tokrat na nekoliko drugačen način smo si ob njihovi prisotnosti ogledali intervjuje, ki so jih vnaprej pripravili in posneli ter zmontirali dijaki programa medijski tehnik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *