14:57, sob, 20. Apr

Štajerci nezadovoljni z delovanjem vlade Roberta Goloba





Izvedli smo anketo in naše bralce vprašali, ali so zadovoljni z ukrepi, ki jih je do sedaj sprejela vlada Roberta Goloba. V kar 68 odstotkih so bralci odgovorili, da ne. 28 odstotkov glasovalcev je zadovoljnih, 4 odstotke pa ta tema ne zanima.

Lahko nezadovoljstvo pripišemo morda ravno pasivnosti poslancev Gibanja Svoboda iz Maribora, ki, kot smo poročali, še niso odprli svoje poslanske pisarne, nekateri pa niti v državnem zboru še niso spregovorili besede? V naši anketi je od 482 vseh sodelujočih kar 327 ljudi (68 %) glasovalo, da so nezadovoljni z ukrepi, ki jih je do sedaj sprejela vlada. 136 (23 %) jih je zadovoljnih, 19 (4 %) pa ta tema ne zanima.

Tudi Robert Golob se očitno ne drži vedno vsega, kar obljubi. Predsednik vlade je namreč v pogovoru za našo televizijo v začetku junija napovedal, da bo do konca meseca junija Gibanje Svoboda predstavilo svojega županskega kandidata za mariborsko občino. Sedaj smo zakorakali v september, pa kandidata za župana še vedno nimajo.

Nimajo niti osebe, ki bi kandidirala za predsedniško mesto

Kot kaže, pa tudi nimajo več osebe, ki bi kandidirala za predsednika Republike Slovenije, potem ko je v tem tednu zaradi osebnih razlogov odstopila Marta Kos, sicer podpredsednica te stranke. Zdaj pa so sporočili, da drugega kandidata ne bo, čeprav so obljubljali, da bodo na predsedniških volitvah nastopili s svojim predstavnikom.

Brez konkretnih pojasnil, zakaj še ni znan kandidat 

Sicer pa smo v mesecu juliju na stranko naslovili vprašanje, zakaj torej še vedno niso predstavili županskega kandidata kljub zagotovilu Roberta Goloba, da “bo do konca meseca junija vse znano”. Njihova pojasnila so bolj skopa, saj namreč pojasnijo le, da se v stranki v zadnjih tednih aktivno pripravljajo na lokalne volitve. A imen ne razkrivajo: “V Gibanju Svoboda si bomo seveda prizadevali imeti čim več svojih kandidatov, smo pa tudi stranka povezovanja in sodelovanja. Do uradne potrditve kandidatov na organih stranke, imen kandidatov žal ne moremo razkriti.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.