00:20, sre, 24. Jul

Štajerska prestolnica bo v znamenju 1. festivala Mladi Maribor





Mariborska občina skupaj z Mladinskima kulturnim centrom med 18. in 31. majem pripravlja prvi festival Mladi Maribor. Kot pred dogodkom ugotavljajo organizatorji, je po lanskem letu, ko je mesto gostilo Evropsko prestolnico mladih, festival eden izmed korakov, preko katerih želijo dolgoročno graditi Maribor kot svetovljansko mesto za mlade.

mkcMestna občina Maribor

Maribor je z izkušnjami in dogodki preteklih let postal dovolj velik, da se lahko napolni s kakovostnimi programi in se tako odpre tudi za mlade iz drugih delov Slovenije, Evrope in sveta. V času festivala, ki bo na različnih prizoriščih povezal mlade, se bo zvrstilo več kot 68 dogodkov, v njih pa bo vključenih okoli 40.000 mladih.

Ambasador prvega festivala bo mariborski nogometni zvezdnik Marcos Tavares, sicer pa bo dogodek mladim ponudil priložnost, da preko urbane kulture, ki je potrebna za razvoj posameznika in delovanje celotne družbe, spodbujajo kreativnost ter si izmenjujejo izkušnje. V času festivala se bo zvrstilo več športnih dogodkov, koncertov, razstav, potopisnih predavanj in gledaliških predstav.

Mladim bo na voljo tudi medkulturno in medgeneracijsko povezovanje ter spoznavanje lokalne kulinarike, ki bo nudila vpogled v tradicionalne specialitete in hrano, ki je značilna za regijo, in ki jo bodo lahko nekoč predstavili v tujini in s tem širili tradicionalno kulinariko ter s tem prepoznavnost Maribora in Slovenije v svetu.

Velik del prireditev se bo odvijal na osrednjem mariborskem Trgu Leona Štuklja, kjer bo med drugim potekala delavnica o spoznavanju kulturne dediščine skozi igro, organiziran bo EU kotiček na prostem, 13. četvorka za Guinessov rekord, številni koncerti, vse skupaj pa se bo 31. maja zaključilo z ledeno plažo v mestu oziroma 12 urami elektronske glasbe. Med zanimivejše dogodke velja uvrstiti še javni posvet o navijaštvu, ki bo 20. maja potekal na stadionu Ljudski vrt.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.