02:21, tor, 30. Jul

Starša dečka, ubitega v šoli, objavila njegov čustveni zapis: “Najini strti srci se spet lomita …”





Esej je bil napisan na temo “Novi začetki” in deček je na tekmovanju osvojil visoko drugo mesto. Oče je vse besede svojega sina posredoval s srce parajočim opisom.

Andrija, 14-letni deček, je umrl 3. maja letos v grozovitem zločinu, ki ga je zagrešil komaj 13-letni fant iz Beograda. Ta je pograbil za orožje in na osnovni šoli Vladimirja Ribnikarja, ki jo je obiskoval tudi sam, ubil devet vrstnikov in šolskega hišnika.

Oče dečka je dva meseca po tragediji objavil nagrajeni esej svojega ubitega sina, ki zlomi srca. Fant, ki se ni zavedal, da ga bo sredi šole ubil sošolec, je sanjal velike sanje, ob branju eseja pa se ustvari vtis, da ga je napisal precej zrelejši človek, ne le 13 let star otrok. Sicer je bil Andrija eden najbolj nadarjenih učencev te osnovne šole, učitelji so mu napovedovali bleščečo kariero, hkrati pa je hodil v srednjo glasbeno šolo, saj je bil mojster violine.

V uvodnem delu eseja je fant sestavljal stavke z veliko zagnanosti in pripravljenosti, da z velikimi in ponosnimi koraki stopi v življenje ter uresniči vse svoje sanje.

Nekaj odlomkov iz nagrajenega eseja:

Vsi imamo nekaj novih začetkov. Za nekatere so novi začetki ovira v življenju, za nekatere pa so novi začetki novi izzivi, vznemirljive dogodivščine, življenjski cilji … Lahko je to začetek šole, selitev ali celo nova simpatija. Nov začetek zame predstavlja nadaljnje izobraževanje v tujini. Glasbeno šolo sem začel pri šestih letih.

Moji profesorji menijo, da sem zelo nadarjen in mi svetujejo, naj šolanje nadaljujem izven Srbije na eni od prestižnih akademij. Izobraževanje v tujini zame predstavlja velik izziv, na katerega upam, da mi bo uspelo odgovoriti s podporo staršev, prijateljev in profesorjev.

Na akademiji bom spoznal še druge nadarjene glasbenike, s katerimi bom lahko skupaj igral. Kdo ve, morda bomo ustvarili svoj mali orkester, ki bo na kakšnem ogromnem odru igral skladbe Mozarta, Straussa, Mahlerja. Upam, da bom imel priložnost spoznati kakšne svetovno znane pianiste, kot so Lang Lang, Ivo Pogorelić, Jevgenij Kisin, …

Odhod v tujino je le del mojih sanj, le še en nov začetek. Morda zdaj mislite, da sem samo nor in da so moje sanje nedosegljive, a verjamem, da ob talentu in trdem delu nemogoče ne obstaja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.