02:26, tor, 9. Jul

Ste med tistimi, ki pri ljubezni želite doseči nedosegljivo? Mogoče tiči razlog v tem …





Včasih se zdi, da kdo kar obstoji pri zaprtih ali priprtih vratih in nanje trka in trka, a se na drugi strani ne zgodi nič ali pa bore malo. In tako je žal lahko tudi pri ljubezni.

Nekaj, kar je nedosegljivo, lahko povzroči precej različne reakcije. Sploh, ko so vpletena čustva in mogoče še niso razrešeni vsi stari vzorci, lekcije pa ne usvojene. In namesto, da bi se obrnili stran in poiskali ljubezensko srečo drugje, se nekateri ljudje zadržujejo v oblaku različnih čustev in misli, mogoče pa vsaj sprva niti ne opazijo, da na drugi strani ni želene reakciji. In razmišljajo, da bi se morali še bolj potruditi, še bolj pokazati, da imajo nekoga radi, narediti vse, da bi tisto nedosegljivo ljubezen dosegli in imeli. A v življenju se včasih zgodi, da se tudi v ljubezni ne uresniči vse. In takrat je dobro vedeti, kaj nas je pravzaprav gnalo tja, kjer so nedosegljiv človek, nedosegljiva čustva, nedosegljivo razmerje in partnerstvo. In kaj nas je držalo tam, čeprav smo nekje v sebi vedeli, da se zgodba sploh ni začela dobro ali da se je slabo končala in da moramo naprej. A kako?

Mogoče je vzrok že samo to, da je človeku všeč, da je nekaj nedosegljivo in to nato jemlje kot velik izziv. Ter se na vse načine trudi, da bi to dosegel. Sploh zaradi tega, ker si zadene cilj. In ta cilj hoče nato doseči ne glede na vse. A pri čustvih vendarle ni tako, kot pa da bi tekli po atletski stezi in si zadali nalogo, da bomo pretekli cel krog v določenem času. Ali pa se v eni uri povzpeli na Pohorje ali kak drug hrib. Mogoče je le treba do drugih vrat.

Vir: Pixabay.com

Naši vzgibi vendarle delujejo drugače, ko so vpletena čustva. In takrat je skorajda treba malo stopiti na stran in pogledati na situacijo še z druge strani. Ali pa poslušati kakega prijatelja, prijateljico, ki bo tistemu, ki stoji pred zaprtimi vrati, pokazal, da so še druga vrata, skozi katera se da stopiti brez napora, jeze, strahu pred zavrnitvijo ali celo brez strahu pred tem, da nam tokrat pa res uspe. Prijatelji lahko podajo roko.

Vir: Pixabay.com

In dobro je vedeti, da na naš značaj, odločitve in razmišljanja lahko vpliva tudi naše astrološko znamenje. In pravijo, da so nekatera astrološka znamenja dejansko še kako nagnjena k temu, da se ne predajo, ampak vztrajno tičijo in delajo tako, da bi dosegli nemogoče. In to se še kako lahko pozna tudi pri ljubezenski sreči. In katera so ta znamenje, ki imajo lahko take lastnosti? Tista, ki jih vodijo trma, radovednost, strast, ter ambiciozna in takšna, ki se hočejo dokazati pred drugimi in pred samim seboj. Oven, Bik, Dvojčki in Škorpijon zagotovo padejo v to. In ko jim drugi govorijo, naj bodo bolj samozavestni in naj ne iščejo ljubezni tam, kjer jih zanje ni, hočejo pokazati, da se da doseči nemogoče. Ni vedno namreč nesamozavest kriva za trkanje po vratih.

Oven
Ovni so borbeni, uporni, včasih tudi zaletavi, a znajo tudi preceniti situacijo. Na nek način so zagotovo tudi vodje, ki želijo imeti čredo in jo peljati po svojih poteh, kjer so dobri vodniki. In ko si oni kaj vpičijo v svojo glavo, mora tako biti. Ne nazadnje se bodo z glavo in rogovi zaletavali v vrata, dokler bo treba, si mislijo, ko se znajdejo v nemogoči situaciji. Če dovolj dolgo vztrajaš, bo uspelo, si marsikateri oven misli. A žal ni tako in njihove lekcije življenja in ljubezni znajo zaradi tega biti včasih kar boleče. Ovne privlačijo tisti ljudje, ki so nedostopni, ali pa tisti, ki jim sicer dajejo malo pozornosti. In Ovni želijo to spremeniti, izboljšati, pokazati, da so oni tisti, ki bodo odločili. Še nasvet za Ovne: mogoče pa bi se le obrnili drugam in pustili za seboj tisto, kar se ni izšlo.

Bik
Tudi Biki so tisti, ki znajo še kako zelo trmariti in vztrajati pri tistemu, za kar so prepričani, da jim je usojeno. Z rogovi bi se najraje zabili v vrata, pred tem pa še vzeli velik zalet. A s silo se ne da doseči nemogočega. Biki radi sklonijo svojo glavo, a ne zaradi tega, ker bi klonili pred izzivi, ampak zato, da bi z rogovi kar razbili zaprta vrata. Njihova moč je neznanska, a vseeno bodo Biki prej kot pa Ovni popustili. Pa tudi tisti, ki bodo videli kako novo rdečo zastavo in se zapodili vanjo, prepričani, da morajo streti upor. In tisto, kar potrebujejo vedeti, je res dobro za njih, zato imamo zanje nasvet: ne zaletavajte se tja, kjer je upor, poglejte drugam, kjer vas bodo sprejeli z obema rokama, čeprav boste mislili, da tam ni v redu, ker ni izziva. Izzivi so, samo drugačni.

Dvojčki
Dvojčki niso tako zelo trmasti kot Ovni in Biki. A njih pri ljubezni vodijo malce drugačni vzgibi. Dvojčki so velikokrat zelo radovedni. V življenju in ljubezni iščejo vznemirjenje, izzive. In ko naletijo na nekaj zanimivega, bodo tam ostali. Če pa bodo sami videli, da gre zanimivo, a hkrati nedostopno, bodo to razumeli kot velik izziv, skrivnost, ki jo je treba odkriti. Videti za vsako ceno, kaj stoji za zaprtimi vrati. Domišljija jim bo delala sto na uro. In vse bodo hoteli narediti, da dobijo pozornost tam, kjer jo sami dajejo. Nasvet zanje: skrivnosti življenja in ljubezni se ne skrivajo samo za zaprtimi vrati, ljubezen imate lahko pred nosom, samo da ni videti takoj taka, kot si jo v svoji domišljiji predstavljate.

Škorpijoni
Pri Škorpijonih ne gre vedno za trmo, ampak za to, da se globoko čustveni in strastni. Če imajo globoka čustva, se jih ne morejo kar tako znebiti, zamahniti z roko in reči, da jim je vseeno. Le počasi bodo odšli. Ali pa si prej poiskali nov vir ljubezni. Če so dovolj jezni, bodo odšli stran prej.  Če pa ne spregledajo hitro, da se vrata ne bodo odprla, pa bodo vztrajali pri teh vratih. Ne bodo se sicer zaletavali vanje, bodo pa razvili svojo taktiko. Tudi zato, da bodo s tem, ko bodo dosegli cilj, pokazali, da so vredni. In če so se tako odločili, bodo to tudi storili. Veliko truda bodo vložili, naredili tudi kaj hipnega, ne samo po načrtu. Nasvet zanje: Ni se vam treba dokazati, pustite za sabo tisto, kar ni vaše. Ozrite so okoli sebe. Na drugem naslovu boste našli vse, kar iščete.

Vodnarji
Vodnarji znajo že v sedanjosti živeti v prihodnosti, saj so s pogledom obrnjeni naprej. In idealizirati, čeprav znajo biti zelo racionalni. A njihova idealizirana podoba neke realne situacije jih lahko vodi čisto drugam, kot pa v smer, kamor gredo drugi. Predstavljajo si boljši svet, poln ljubezni, ali pa svet, v katerem je vse tako, da je dobro za vse. In ko ni tako, gredo stran v trenutku in postanejo hladni in rezervirani ali pa uberejo ravno nasprotno pot – in se čudijo drugim, ki se čudijo Vodnarjem, čemu vztrajajo. Če oni vidijo, da bi se nekaj lahko izšlo, bodo pač v to vložili svoj trud, delo in tudi srce. Četudi ga ne dajo vedno na dlan, da bi drugi videli, kakšno je. Nasvet za Vodnarje: Zadihajte, poglejte okoli sebe. Videli boste, da se pot nadaljuje tudi drugače, brez nedosegljivega. Pogumno naprej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.