17:40, tor, 16. Apr

Ste obiskali UKC Maribor v teh terminih? V naslednjih dneh opazujte svoje zdravstveno stanje





Epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) obravnava skupek povezanih primerov okužbe COVID-19 med zdravniki službe nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Vse bolnike in njihove spremljevalce, ki so prostore Urgentnega centra v prostorih UKC Maribor obiskali v petek 26. 6. med 7. in 19. uro, v nedeljo 28. 6. med 7. in 19. uro ter v ponedeljek 29. 6. med 7. in 16. uro, prosimo, da naj v naslednjih 14 dneh opazujejo svoje zdravstveno stanje in v primeru znakov akutne okužbe dihal (nahod, kašelj, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah …), najprej po telefonu pokličejo svojega osebnega zdravnika. Pri tem je pomembno, da se poleg opisa zdravstvenega stanja navede tudi obisk urgentnega centra v UKC Maribor v omenjenem obdobju, ” so sporočili iz UKC Maribor.

Verjetnost, da so se bolniki in njihovi spremljevalci ob obisku urgentnega centra okužili, je izredno majhna, saj zdravstveno osebje ob stikih z bolniki dosledno uporablja osebno varovalno opremo.

Druge novice

Comments

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.