06:22, tor, 30. Jul

Štefančič: Studia City ni več. Kar se dogaja, je cona somraka.





Marcela Štefančiča so odstavili kot voditelja dolgoletne oddaje Studio City na TV Slovenija, o čemer smo že poročali. Niso mu namreč podaljšali pogodbe. Zdaj pa se je že pojavila informacija, katera voditeljica naj bi nadomestila Štefančiča.

Na portalu N1 so zapisali, da Štefančiča ne bo več pred ekrani. Ponudil je sicer, da bi oddajo vodil brezplačno, a tega vodstvo RTV ni sprejelo. N1 poroča, da bo vodenje Studia City prevzela nova voditeljica, sama oddaja pa naj bi dobila tudi nov koncept in novo vizualno podobo. Že ta mesec, točneje 30. maja, naj bi na Štefančičev stol sedla Vida Petrovčič.

Če ekipa ne bo hotela sodelovati, bo razporejena na druga delovna mesta

Dosedanja ekipa Studia City pa naj bi se morala do konca tedna odločiti, ali bo sodelovala naprej ali ne. Če ne bodo sodelovali, bodo razporejeni na drugo delovno mesto v informativnem programu TV Slovenija in to za isto plačo, so še zapisali.  Dokler nova oddaja Studia City ne bo predvajana, bodo v istem terminu predvajali retrospektivo 33 let Studia City, ki naj bi jo pripravljala novinarja Marko Milenković in Gašper Petovar.

Je razlog Štefančičev nastop na javni tribuni novinarjev?

Zapisali so še, da je zdaj znan razlog za nepodaljšanje pogodbe Štefančiču. Po informacijah N1 urednica oddaje Alenka Kotnik še ni dobila uradnih pojasnil vodstva. Zdaj pa naj bi bilo znan razlog, in sicer Štefančičev nastop na javni tribuni novinarjev TV Slovenija konec marca. Takrat so novinarji dejali, da ne bodo nikogaršnji hlapci in da ne bodo tiho.

Štefančič: Studio City na vsak način bo, vendar ne na nacionalni televiziji

Je pa Marcel Štefančič danes dejal za Val 202, da Studio City na vsak način bo, vendar ne na nacionalni televiziji. Pa tudi, da vodstvo RTV ni hotelo podaljšati pogodbe, ker naj bi se “neprimerno obnašal”, na javni tribuni, kjer je povedal, da hodijo po njih in jih žalijo, takrat je dejal, naj se novinarji uprejo in naj rečejo Ne. “Noro je to, da meni očitajo neprimerno obnašanje,” je dejal Štefančič na Valu 202. Pravi, da si ne zna predstavljati, kaj se dogaja in “to, kar se dogaja, je cona somraka.” Meni, da gre ob tem tudi za hudo poslovno napako. Seznanjen je s tem, da bodo zdaj vrteli retrospektivo, nato pa z novo oddajo nadaljevali v istem terminu.  Poudaril je, da je zgodba na TV končana, “kaj bomo mi naredili, je pa druga zgodba. Devetega maja Studio City na vsak način bo, samo ne na nacionalki.”

Urednica oddaje Alenka Kotnik je sicer včeraj dejala, da je pripravljen tri mesece oziroma do ureditve razmer voditi oddajo brezplačno. Po spletu se sicer širi tudi peticija z glasovi za vrnitev Štefančiča.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.