18:56, sre, 24. Apr

Stevanović: “Teh 48 ur ni nič,  proti dolgim letom zapora, ki jo bodo pripadniki tega režima deležni po naslednjih volitvah”





“Evo me nazaj. Močnejši kot kadarkoli,” je dejal Zoran Stevanović. Kot pove v posnetku je bil na samem protestu obveščen, da policija namerava pokazati mišice: “In tam izvesti spektakularno aretacijo mene. Že zadnjič sem povedal, da takšnega prijetja ne bom dovolil.”

“Takoj sem se odmaknil, zbral ožjo ekipo in odšel v Kranj, kjer sem se sam predal. Obdolžil so me hujskanja k nasilju, pri čem niso imeli niti enega primera o tem, nasprotno, pa so imeli ogromno primerov, ko sem pozival k mirnosti. Brez enega dokaza so me protipravno držal, še hujše je to, da je bila odrejena popolnoma nezakonita hišna preiskava,” je dejal v nadaljevanju. Povedal je, da so mu zasegli tri računalnike, telefon, zapiske o ustanovitvi stranke, zapisne iz mestnih sej, ki nimajo nobene veze s protesti. “Vse skupaj je bila politična gonja, ustrahovanje in predstava za javnost, kaj se lahko zgodi, v kolikor si drzneš kaj povedati proti vladi.”

Napovedal je, da bo podal tožbe

“Teh 48 ur ni nič,  proti dolgim letom zapora, ki jo bodo pripadniki tega režima deležni po naslednjih volitvah. Imam še večjo motivacijo in inspiracijo za boj za ljudi.”

Več v posnetku spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.