21:19, čet, 25. Apr

Število hospitaliziranih v UKC Maribor drastično višje, prepovedali obiske





V nedeljo. 17. julija, so v Sloveniji ob 416 izvedenih PCR testih in 1846 hitrih antigenskih testih potrdili 493 okužb s COVID-om 19. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo na ta dan hospitaliziranih 87 bolnikov na navadnem oddelku in 10 na intenzivnem.

Številka hospitaliziranih desetkrat višja kot pred mesecem dni

V UKC-ju Maribor je bilo med obdobjem 15. do 17. julija skupno hospitaliziranih 80 bolnikov, od tega jih je 10 na intenzivnem oddelku, 32 pa na akutnem oddelku. V celotni državi je v nedeljo bilo skupno hospitaliziranih 300 bolnikov s potrjeno okužbo, na intenzivnih oddelkih pa 20 bolnikov. Če primerjamo podatke pred enim mescem, je 17. junija bilo hospitaliziranih le 7 bolnikov, danes je ta številka več kot 10x večja.

FOTO: UKC Maribor

Obiski do nadaljnjega niso dovoljeni

V UKC-ju Maribor veljajo tudi navodila za paciente in spremljevalce, kjer piše, da je zaščitna maska v prostorih UKC-ja obvezna za vse, naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal prosijo, da v prostore UKC Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto ali dejavnost, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila. Pacienti pa se na SARS CoV 2 testira pred sprejemom v bolnišnico in periodično med hospitalizacijo.

Zaradi trenutne situacije glede poteka epidemije virusa obiski do nadaljnjega niso dovoljeni. Obiski se izjemoma dovolijo po predhodnem dogovoru s predstojnikom oddelka.

Spremembe tudi pri ukrepih v domovih za starostnike

Prav tako so se spremenili ukrepi v Domu Danice Vogrinec. Zaščitna maska je obvezna za vse obiskovalce doma, tem priporočajo, da obiskujejo le ožje sorodnike in skrbnike. Na stanovalca je hkrati dovoljen obisk največ dveh zdravih oseb. V domu prav tako priporočajo izvedbo obiska na zunanjih površinah doma v kolikor je to mogoče in ohranjanje razdalje 1,5 metra.

Prav tako pozivajo, da se ob sumu na okužbo z virusom najmanj 7 dni vzdržite obiska v domu. Obiski v domu so dovoljeni vsak dan med 9.30 in 19. uro.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.