09:06, tor, 16. Apr

Štirje slovenski taekwondoisti na SP v Manchester





Slovenska taekwondo reprezentanca se jutri odpravlja v angleški Manchester, kjer bo tekmovala na svetovnem prvenstvu. Tekmovanje se začne jutri, medtem ko bodo naši štirje reprezentanti tekmovali v soboto in v nedeljo. V soboto bo tekmovala Ana Petrušić, v nedeljo pa Dunja Lemajić, Patrik Divković in Ivan Trajković.

“Smo v enem najpomembnejših tednov tega leta. Zapomnili si ga bomo po svetovnem prvenstvu, ki ga organizirajo v angleškem Manchestru,” je pisno sporočil Drago Soršak.  Šestnajst prvakov bo prejelo po sto dvajset točk za olimpijsko lestvico in se z njihovo pomočjo praktično že uvrstilo na najpomembnejše tekmovanje v naslednjem letu. Prve reprezentance so na prizorišče odvijanja tekmovanja prispele konec prejšnjega tedna. Naša reprezentanca se na pot odpravlja v četrtkovih jutranjih urah.

foto: WTF TaeKwonDo Zveza Slovenije
foto: WTF TaeKwonDo Zveza Slovenije

V Manchestru jo bodo sprejeli Darko Kadić, generalni sekretar slovenske zveze, doktor Primož Rus, fizioterapevt Mario Dušak, ki se nahajata na zdravniškem seminarju in sodnica Jasna Golubič, za katero je udeležba na sodniškem seminarju. V reprezentanci, ki se bo proti Manchestru napotila iz Zagreba so njen selektor Miodrag Krnetić, trener Dragoslav Zarić, ter tekmovalci Ana Petrušić, Dunja Lemajić, Patrik Divković in Ivan Trajković. Po prihodu na prizorišče tekmovanja sledi registracija udeležencev, nato pa prvi trening. V petek bo s tehtanjem opravila Ana Petrušić, ki bo nastopala v kategoriji do 53 kilogramov. Vsa četverica borcev bo v teniškem, oziroma nogometnem centru opravila trening. V soboto bomo stiskali pesti za Ano Petrušić. Ostali trije bodo ta dan opravili tehtanje, saj so njihove kategorije na programu v nedeljo, zadnji dan prvenstva. Dunja Lemajić se bo borila v kategoriji do 62 kilogramov, Patrik Divković in Ivan Trajković pa v kategoriji do 87 kilogramov. Ana Petrušić, ki je v lanskem letu prestopila v kategorijo do 53 kilogramov, se letos zaradi zdravljenja poškodbe ni veliko borila.

Na turnirju v Antalyi je prišla do tretjega kroga, nato pa naslednji turnir zaradi poškodbe izpustila. Zato tudi nima pravega občutka, kako visoko lahko poseže. Dobro izhodišče si je pripravila Dunja Lemajić, ki je prav tako zamenjala kategorijo. Iz tiste do 67 kilogramov je odšla v lažjo kategorijo, v tisto do 62 kilogramov. Dunja se je izkazala na letošnjem Odprtem prvenstvu Slovenije, kjer je zmagala in v Turčiji, kjer je na Predsednikovem pokalu osvojila tretje mesto. Z zmago proti Španki Gomezovi je dokazala, da je enakovredna najboljšim borkam v kategoriji. V moški kategoriji do 87 kilogramov bomo imeli kar dva aduta. Izkušeni Ivan Trajković bo v Manchestru branil tretje mesto iz zadnjega svetovnega prvenstva, ki je bilo v korejskem Muju. Uravnoteženo osvajanje visokih mest je Trajković zadržal tudi v tej sezoni, saj je na kar štirih turnirjih osvojil medaljo! Ker je na svetovni lestvici na izrednem četrtem mestu, to pomeni, da bo v Manchestru med štirimi prvo postavljenimi posamezniki. Največjo osvežitev v reprezentanci pomeni Patrik Divković, ki je ujel vrhunsko formo, saj je bil odličen na zadnjih turnirjih. Zmagal je na Odprtem prvenstvu Slovenije. Ta dosežek je ponovil še v Afriki, kjer je zmagal na Predsednikovem pokalu v Agadirju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.