15:13, sob, 20. Apr

Stranka Alenke Bratušek želi v mariborski mestni svet





Stranka Alenke Bratušek (SAB) je predstavila listo kandidatov za člane mestnega sveta Mestne občine Maribor. Nosilec liste je poslanec Državnega zbora Andrej Rajh, ki napoveduje odločen boj za to, da bi Maribor vrnili tja, kjer mu je mesto – med najboljše.

Predstavitev kandidatov je potekala v novo odprti poslanski pisarni Rajha v središču Maribora. Rajh, nekoč odgovorni projektant in vodja projektov HSE Invest, je bil za poslanca izvoljen na letošnjih parlamentarnih volitvah. Poudaril je, da pisarne ne želi samo zase, ampak bo služila tudi za srečevanje članov lokalnega odbora SAB.
Tako je lokalni odbor stranke po izvolitvi poslanca iz Maribora dobil nov zagon, pridružilo se je tudi kar nekaj novih in zagnanih članov stranke, ki bodo skladno z vrednotami stranke SAB sooblikovali življenje v štajerski prestolnici. Med temi so se mnogi odločili tudi za kandidaturo za mestni svet.

Alenka Bratušek
Alenka Bratušek

Kandidati SAB poudarjajo, da je treba občanom dovoliti soodločati o porabi dela mestnega proračuna, zato bodo v mestnem svetu zahtevali uvedbo participativnega proračuna, ki v Mariboru po njihovih ocenah še kar ni zaživel. V stranki se zavzemajo tudi za dodatno povezovanje univerze in gospodarstva, kar bi dosegli s tehnološko-razvojnim univerzitetnih centrom in poslovnimi inkubatorji.
Prav tako bi uredili javni potniški promet, ki zdaj nekaterih delov mesta ne doseže, in sprejemali ukrepe za nižanje stroškov komunalnih storitev. Poudarek bodo po napovedih dali tudi kulturi, ki po njihovem prepričanju še ni dovolj izkoriščen potencial za razvoj in promocijo mesta.
SAB v mariborskem mestnem svetu pa doslej ni imela svojega predstavnika, zato si preboja v soodločanje mestne politike še toliko bolj želijo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.