22:29, sob, 27. Jul

Stranka Franca Kanglerja se priključuje SDS, Kangler pa naj bi prevzel vodenje mariborskega odbora





Nova ljudska stranka (NLS), ki jo vodi Franc Kangler naj bi se pridružila Slovenski nacionalni strani (SDS) in sicer v prihajajočih dneh.

Te informacije nam je potrdil tudi Milan Mikl, vodja svetniške skupine NLS, ki nam je povedal, da bo s tem njihovih svetnikov v mariborskem mestnem svetu 12, s tem pa bodo postali najmočnejša skupina v mestnem svetu poleg liste župana Saše Arsenoviča, obe bosta namreč imeli po 12 glasov. Gibanje Svoboda jih ima 11.

“Bomo se združili,  morajo pa še organi oddelati svoje,” nam je povedal Mikl in dodal, da počasi bo prišlo do tega. Ta teden so vsi skupaj sestankovali, tudi z Dejanom Kalohom, ki sicer vodi mariborski odbor SDS, a mandat mu poteče v marcu.

Želijo si krepitve stranke SDS v Mariboru

Želijo si, da bodo s takšno zasedbo v mestnem svetu poskrbeli za spremembe na boljše. Razlog za združitev pa naj bi bil krepitev SDS v Mariboru, kjer je bila na lokalnih volitvah Kanglerjeva stranka bolj uspešna. NLS je v mestnem svetu dobila osem sedežev, SDS pa le štiri.

SDS je na državnozborskih volitvah v Mariboru dobila le enega poslanca, in sicer Dejana Kaloha, ki pa je kot kandidat za mariborskega župana prejel 4,27 odstotka glasov. Poleg Kaloha v mestnem svetu sedijo še trije člani SDS – Vladimira Cokoja, Alen Filipovič in Darka Pernek Arnuš.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.