10:20, čet, 25. Apr

Streljal iz maščevanja zaradi ljubosumja





Osumljenec je na kraju dejanja izstrelil več 10 nabojev.

umor, streljanje, titova cesta (3)

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl je na današnji novinarski konferenci predstavil dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave včerajšnjega streljanja na Titovi cesti v Mariboru.

Včeraj,  okoli  14.13  ure  se  je  osumljeni  54-letni državljan Republike Slovenije  pripeljal  z  osebnim  avtomobilom iz smeri Tržaške ceste  proti centru  mesta.  Vozilo  je  ustavil na Titovi cesti v Mariboru, izstopil in odšel  do  osebnega  avtomobila,  ki  je  stal  v koloni, na prometnem pasu razvrščen za zavijanje levo, na Ulico pariške komune. Iz neposredne bližine je  skozi prednje desno (sopotnikovo) okno s pištolo izstrelil več nabojev. Naboji  so  zadeli 52-letnega potnika na sedežu spredaj desno, ki je zaradi strelnih  poškodb  na kraju dejanja umrl. Istočasno je strelec v roko ranil tudi voznika osebnega avtomobila, 57-letnega moškega. Ta je uspel pobegniti in  se je zatekel do varnostnika v prostore bližnjega podjetja. Poškodovani ima  lažjo telesno poškodbo in je ostal na zdravljenju v UKC Maribor. V tem vozilu  je  na  zadnjem  sedežu  sedel  tudi  38-letni  moški, ki pa ni bil poškodovan.  Ena  od  izstreljenih  krogel  je  zadela tudi nasproti vozeči avtomobil, vendar v njem ni ranila nikogar.

Po  dejanju  je  54-letni osumljenec počakal na prihod policistov. Ti so mu takoj odvzeli prostost in odredili pridržanje. Zasegli so mu dve pištoli in več nabojnikov, ki jih je uporabil pri storitvi dejanja. Po  dosedanjih  ugotovitvah  je  bil  motiv  za  storitev kaznivega dejanja maščevanje zaradi ljubosumja.

“Še  vedno  poteka intenzivna kriminalistična preiskava, v cilju utemeljitve suma  storitve  kaznivega  dejanja  umora po 116. členu Kazenskega zakonika (KZ-1)  in  kaznivega  dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu KZ-1. Osumljenega  bomo  jutri,  6.  10.  2017,   s  kazensko  ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru,” je povedal Kolbl.

Osumljeni  je  bil  v  mesecu  maju  2016, že obravnavan za kaznivo dejanje Nasilje  v  družini  po  191. členu KZ-1, zraven tega mu je bila takrat, na podlagi  Zakona  o nalogah in pooblastilih policije, odrejena tudi prepoved približevanja.  Takrat  smo  mu  na podlagi pisne odredbe sodišča med hišno preiskavo  zasegli več kosov dolgocevnega in kratkocevnega orožja ter okoli 2.500  nabojev.  Zoper  osumljenega  smo takrat podali kazensko ovadbo tudi zaradi  Nedovoljenega  proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1, so še povedali na novinarski konferenci.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.