15:29, pet, 29. Mar

Streljanje pred poslovno stavbo v Mariboru, da bi prestrašili oškodovanca





Mariborski policisti poročajo o streljanju sredi tedna v Mariboru.

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

V četrtek, 10. septembra, so bili mariborski policisti v popoldanskih urah obveščeni, da je neznani moški, pred eno od poslovnih stavb v Mariboru, s pištolo ustrelil v zrak in se s kraja odpeljal.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so policisti in kriminalisti ugotovili, da so – dva moška, stara 43 in 38 let ter 42-letna ženska, prišli v stanovanjski blok v Mariboru, do 45-letnega moškega, ki so ga z grožnjami, fizično silo, z uporabo nevarnih predmetov in orožjem poskušali prisiliti, da bi jim izročil denar in prepovedano drogo. Oškodovanec je uspel pobegniti iz stanovanja in pričel klicati na pomoč, zaradi česar so osumljenci kraj zapustili, eden izmed njih pa je zaradi zastraševanja oškodovanca, pred stanovanjskim blokom, s pištolo izstrelil naboj v zrak. Skupaj so se vsi s kraja odpeljali z osebnim avtomobilom.

Policisti in kriminalisti so takoj pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev opisanih osumljencev. Vse tri so v večernih urah, v bližini Maribora, izsledili in jim odvzeli prostost. Ob prijetju so osumljencem zasegli orožje in strelivo ter ostale nevarne predmete, ki so jih uporabili pri kaznivem dejanju.

Že obravnavana za kazniva dejanja

Moška osumljenca sta v preteklosti že bila obravnavana za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so moška osumljenca, zaradi utemeljenega suma poskusa storitve kaznivega dejanja ropa po 206. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), v soboto, 12. 9. 2020, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je eden izmed osumljenih izvršil tudi kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1, zaradi česar so zoper njega podali kazensko ovadbo tudi za to kaznivo dejanje. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper oba odredil pripor.

Orožje, ki so ga uporabili.

Za kaznivo dejanje ropa po 2. odstavku, 206. člena KZ-1 je zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let, za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1 pa je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.