02:21, tor, 16. Jul

Streljanje v Mariboru: Izstreljenih je bilo več nabojev, ena oseba pridržana





Mariborski operativno komunikacijski center je bil včeraj, 12. julija 2024, okrog 22.30 ure, obveščen o streljanju pred stanovanjskim blokom na območju Policijske postaje Maribor II.

Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Maribor II, ki so zoper 56-letnega osumljenca uporabili prisilna sredstva in mu z rok zbili strelno orožje ter ga obvladali. Osumljencu je bilo odrejeno policijsko pridržanje, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Pridržanje je bilo po vseh zbranih obvestilih zaključeno.

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo najprej do verbalnega spora med dvema moškima. Med sporom je 56-letni osumljenec pričel groziti 49-letnemu moškemu ter v tla, pred njegove noge izstrelil nekaj nabojev. Z navedenim dejanjem je osumljeni ogrozil tudi varnost drugih oseb, ki so bile v neposredni bližini.

K sreči nobena oseba ni bila ranjena 

Zaradi streljanja nobena oseba ni bila telesno poškodovana.

Osumljenec je bil z reševalnim vozilom, zaradi slabega počutja, odpeljan v UKC Maribor, kjer mu je bila nudena zdravniška oskrba.

O dejanju sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurni državni tožilec Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, ki je usmerjal predkazenski postopek.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Po do sedaj zbranih obvestilih kaže nato, da gre za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti po II. odstavku 314. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), za katerega je predpisana zaporna kazen od 1. do 8. let.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo nato obveščali Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.