00:26, tor, 30. Jul

Streljanje z orožjem večjega kalibra. So krive višje cene na položnicah?





V naše uredništvo smo prejeli informacijo, da naj bi v preteklih dneh prišlo do poškodovanja ene od transformatorskih postaj v Mariboru. Zadevo smo preverili pri Elektru Maribor, kjer so nam to potrdili.

Zgodilo se je na Tržaški cesti v Mariboru v neposredni bližini dveh bencinskih postaj, so nam potrdili na Elektru Maribor.

Zastrašujoče je, da je nekdo uporabil večji kaliber. Postavlja se vprašanje, čemu bi to nekdo storil. So morda krive vse višje cene elektrike na položnicah? Na Elektru Maribor dogodek obravnavajo z vso resnostjo.

Tako so pri Elektru Maribor zapisali: “V preteklih dneh je prišlo do poškodovanja objekta v okviru razdelilne transformatorske postaje (RTP, ki je stikalna postaja in je povezana z več daljnovodi tako prenosnega kot distribucijskega električnega omrežja) s strelnim orožjem večjega kalibra.” Poudarili so, da jim razlog ni znan, da pa skrbijo za to, da odjemalci dobijo električno energijo, ne glede na to, kdo jo je proizvedel in/ali prodal.

Poudarili so še, da obravnavajo dogodek z vso resnostjo in skrbnostjo, ter dodali: “Tovrstni dogodek bi lahko tudi ogrozil življenja zaposlenih Elektro Maribor, prav tako pa tudi oskrbo naših odjemalcev z električno energijo. V tem primeru je prišlo na srečo »samo« do materialne škode (ki jo bo nosila žal družba Elektro Maribor).”

Obrnili smo se tudi na Policijsko upravo Maribor. Na njihove odgovore še čakamo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.