10:24, sre, 24. Apr

Strokovna direktorica UKC Maribor v drugi mandat





Strokovni direktorici Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Darji Arko 20. aprila poteče štiriletni mandat, a kot kaže, bo tudi v prihodnje zasedala to mesto. Na razpis za strokovnega direktorja UKC Maribor, ki so ga objavili konec januarja, se je namreč prijavila le ona. Svet zavoda bo o imenovanju odločal v četrtek.

UKC Maribor

Razpisna komisija na čelu s predsednikom sveta zavoda Bogdanom Čepičem je na seji 18. februarja ugotovila, da je na razpisano prosto delovno mesto strokovnega direktorja UKC Maribor pravočasno prispela le prijava Arkove, je razvidno iz gradiva za četrtkovo sejo sveta zavoda UKC Maribor.

Strokovni svet in direktor UKC Maribor Gregor Pivec sta k drugemu mandatu Arkove podala pozitivno mnenje. Zato razpisna komisija svetu zavoda predlaga, da Arkovo na četrtkovi seji ponovno imenuje za strokovno direktorico. Štiriletni mandat ji bo začel teči 21. aprila.

Darja Arko je bila za strokovno direktorico UKC Maribor prvič imenovana aprila 2010. Do takrat predstojnica oddelka za ginekološko onkologijo in onkologijo dojk je v takratni predstavitvi med svojimi glavnimi cilji izpostavila bolniku prijazne zdravstvene storitve.

Po študiju medicine v Ljubljani je od leta 1989 delala na mariborskem oddelku za ginekološko onkologijo in onkologijo dojk ter leta 1993 pridobila strokovni naslov specialistka ginekologije in porodništva.

Strokovni direktor zavoda vodi strokovno delo v bolnišnici in je odgovoren za strokovnost dela zavoda. Odgovoren je tudi za uresničevanje strokovnega razvoja bolnišnice v skladu z interesi in možnostmi bolnišnice in za strokovno povezovanje z drugimi bolnišnicami.

Od septembra 1999 je bil strokovni direktor bolnišnice Ivan Krajnc, ki ga je po izvolitvi za dekana novoustanovljene Medicinske fakultete Univerze v Mariboru oktobra 2004 nasledil Anton Crnjac.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.