19:23, pet, 9. Avg

Študente v ponedeljek čaka dobrodošlica





Ob začetku novega študijskega leta univerze in študentske organizacije za študente, predvsem tiste, ki s študijem šele začenjajo, pripravljajo kar nekaj dogodkov. V Mariboru bodo študentom delili informativne mape.

Foto: STA
Foto: STA

Univerza v Mariboru za vse, ki v študijske klopi sedajo prvič, pripravlja t. i. Bruc paket, s katerim jim bo zaželela dobrodošlico in ponudila osnovne informacije o študiju na univerzi.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru za bruce pripravlja informativno akcijo DOSTOP, s katero jim želi izraziti dobrodošlico in jim zagotoviti informacije, ki jih potrebujejo za uspešno vključitev v študentsko življenje. Začel se bo tudi t. i. teden dobrodošlice, v okviru katerega bo študentom omogočen obisk raznovrstnih dogodkov.

Pri prometu z novim študijskim letom večjih novosti ni, saj cene subvencioniranega prevoza ostajajo enake kot v preteklem študijskem letu. Je pa novost t. i. vozovnica integriranega javnega potniškega prometa (vozovnica IJPP), ki jo lahko upravičenec uporablja za prevoz z vlakom, medkrajevnim avtobusom ter z mestnim avtobusom v Mariboru. Vozovnica uporabniku omogoča vsakodnevno izbiro javnega linijskega prevoza na relaciji, ki je zapisana v vlogi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.