17:18, čet, 28. Mar

Študente zanima sprostitev in gibanje





Študentski svet Univerze v Mariboru je v sodelovanju s študenti, ki so vključeni v različna društva in organizacije, v preteklih dneh meseca aprila pripravil okrog 30 dogodkov, ki so bili v znamenju svetovnega dneva zdravja. Projekt »Mesec zdravja«, ki je bil letos izveden že tretje leto zapored (v preteklih dveh letih sicer kot »Teden zdravja«), je potrdil, da so študentje željni gibanja ter spoznavanja zdravega načina življenja.

mail (1)

Število udeležencev na vseh dogodkih, ki so bili izvedeni v sklopu projekta “Mesec zdravja”, se giblje čez 2000, poleg tega pa so v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru razdelili tudi 3000 zajtrkov med študente. Vsi dogodki so bili brezplačni, zato so veseli odziva študentov, seveda pa si želijo, da bodo v prihodnjem letu izkazali še večje zanimanje.

finale_lige

Ugotovili so, da so študentje največ zanimanja pokazali za sprostitev in športne dejavnosti, saj so bili najbolj obiskani dogodki naslednji: Maraton aerobike, Finale Univerzitetne športne lige za prvaka UM, delavnici pravilne fitnes vadbe in plesa ob drogu, dogodek »Kako merimo zdravje?«, delavnica jogijskih tehnik za zmanjšanje stresa in predavanje na temo akademskega dopinga.

Študentski svet Univerze v Mariboru predstavlja skupnost študentov, ki znotraj svojega interesnega področja sodelujejo pri različnih društvih. Pri projektu »Mesec zdravja« so bili povezani študenti iz Društva študentov psihologije (projekt Psihošprint 2014), študenti Filozofske fakultete UM (Pozdrav pomladi), študenti Medicinske fakultete UM (projekt Serotonin), študenti Fakultete za kmetijske in biosistemske vede UM (Peš na faks) ter s študenti Fakultete za zdravstvene vede UM in Pedagoške fakultete UM (Kako merimo zdravje?). Sodelovali so tudi s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (zdrav zajtrk in ŠTEKO).

joga

Po uspešno izvedenem celomesečnem projektu so se v Študentskem svetu UM odločili, da bodo projekt »Mesec zdravja« ohranili tudi v prihodnje ter s tem študentom omogočili prost vstop na dogodke, ki osveščanju o zdravju. Rok Hržič, prorektor za študentska vprašanja, ob zaključku Meseca zdravja pravi: »Zdrav duh v zdravem telesu je odlično vodilo za uspešen študij in ustvarjanje svoje prihodnosti, zato bo Študentski svet UM nadaljeval tradicijo projektov, ki študente, združujejo v zanimivih izkušnjah, ki prispevajo h kakovostnejšemu študentskemu življenju.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.