05:10, tor, 17. Sep

Študenti s pomočjo umetne inteligence rešujejo izzive gospodarstva





Kako z računalniškim programom zagotoviti verodostojnost podatkov o količinah kurilnega olja v rezervoarju nepravilne oblike, bo tokratni izziv v okviru BEST Hackatona v organizaciji BEST Maribor, ki bo potekal 26. in 27. februarja. Programerski izziv je tokrat študentom tehniških, tehnoloških in naravoslovnih smeri pripravilo podjetje Aquasystems, upravljavec čistilne naprave Maribor. Dogodek, na katerega se je potrebno prijaviti najkasneje do 25. februarja, bo zaradi epidemioloških razmer potekal preko spleta v okolju MS Teams.

»Vabimo študente, ki vidijo svojo prihodnost v programerstvu in iščejo nova znanja s področja računalništva in informatike,« razlaga Maja Kitek, IT koordinatorka v okviru Best Maribor. »Poleg priložnosti tekmovati za nagrado, udeležba na Hackatonu študentom omogoča še stik s podjetjem in pridobitev povratnih informacij o njihovem izdelku. Seveda so tudi reference dragocene,« še dodaja Kitekova.

Prijava na Hackaton je brezplačna

Mag. Leon Lozar, direktor podjetja AquaSystems, o odločitvi sodelovati z nevladniki iz Best Maribor razlaga: »Bodočim strokovnjakom na področju računalništva podati praktičen izziv v okviru Hackatona, je dobrodošlo s številnih zornih kotov. Po eni strani krepi sodelovanja mladih s prakso ter spodbuja inovacijo, kreativnost in produktivnost hkrati. Po drugi strani pa spodbuja zaupanje v znanje študentov in s tem druge gospodarstvenike, da se poslužujejo svežih glav. V Aquasystems smo na to sodelovanje ponosni.«

Prijava na Hackaton je brezplačna. Tekmovanje bo skupinsko, eno ekipo pa smejo sestavljati najmanj trije in največ štirje člani. Dodatne podrobnosti in navodila o tekmovanju in izvedbi bodo prijavljeni prejeli po e-pošti. Komisijabo najboljšo rešitev nagradila tudi denarno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.