18:28, čet, 4. Jul

Študentski dobrodelni koncert »Za igriv otroški nasmeh«





Študentski svet Univerze v Mariboru in Društvo prijateljev mladine Maribor združujeta moči v sklopu dobrodelne akcije “Za igriv otroški nasmeh” ter toplo vabita na Dobrodelni koncert z Leopoldom I. in študentskimi glasbeniki. Dogodek bo potekal v torek, 19. decembra 2023, ob 17. uri v Dvorani Vladimirja Bračiča na Rektoratu Univerze v Mariboru (Slomškov trg 15, 2000 Maribor).

Študentski svet Univerze v Mariboru (ŠSUM) je organ, ki predstavlja študente vseh fakultet ter stanovalcev študentskih domov, enakopravno zastopajoč njihova mnenja in organizirajo različne interesne ter izobraževalne aktivnosti. Društvo prijateljev mladine (DPM) Maribor, del Zveze prijateljev mladine (ZPM) Maribor, pa ima ključno vlogo pri zagotavljanju humanitarne pomoči družinam v stiski.

Nastopajoči na koncertu, Leopold I. (Michael Leopold, nekdanji študent Univerze v Mariboru), Lana Potočnik (študentka Filozofske fakultete UM) in Lara Krneža (študentka pravne fakultete Univerze v Mariboru), bodo z glasbeno noto obogatili dogodek, ki bo obenem tudi slovesen zaključek dobrodelne akcije “Za igriv otroški nasmeh.” Ta poteka med 4. in 18. decembrom 2023, v času katerega študentje, zaposleni Univerze v Mariboru in zainteresirani posamezniki zbirajo igrače in sladkarije za otroke iz socialno šibkejših družin. Zbirna mesta so na fakultetah Univerze v Mariboru, Univerzitetni knjižnici Maribor, Mariborski knjižnici in Študentskih domovih. Študentje in zaposleni Univerze v Mariboru v tem času zbirajo igrače in sladkarije za otroke iz socialno šibkejših družine, ki jih lahko prinesejo na zbirna mesta, seznam katerih je dostopen tukaj: https://ssum.um.si/2023/12/dobrodelna-akcija-za-igriv-otroski-nasmeh/.

Zbrane igrače in sladkarije bodo na Dobrodelnem koncertu “Za igriv otroški nasmeh” z Leopoldom I. predane Društvu prijateljev mladine Maribor, ki jih bodo razdelili otrokom v stiski.

Na dogodku bodo na voljo za novinarska vprašanja Nomi Hrast, prorektorica za študentska vprašanja UM in Stanka Damjan iz Društva prijateljev mladine Maribor.

Cilj tradicionalnega projekta ni le zbiranje igrač in sladkarij, ampak želimo pričarati ogromne nasmehe na otroške obraze ter jim omogočiti praznične dni polne veselja, radosti in čarovnije. Vsaka igrača, vsak sladki trenutek, ki ga bomo predali društvu, bo pomagal, da bo december za te otroke takšen, kot mora biti.

Vabljeni, da se pridružite dogodku ter delite informacijo o dobrodelnem koncertu in akciji na vaših kanalih. Vstop na koncert je prost, vendar pa je zaželjeno, da vsak obiskovalec prinese še kakšno igračo ali sladkarijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.