03:40, čet, 25. Apr

Študentski domovi Maribor “dom” tudi za turiste





Študentski domovi čez poletje niso prazni, četudi se večina študentov vrne v domači kraj ali odide na počitnice. Proste sobe ali ležišča v poletnem času ponujajo turistom, udeležencem poletnih šol, športnih priprav, tekmovanj in podobno. Tako lahko obiskovalci Maribora najdejo cenovno ugodna prenočišča.

Cene bivanja v študentskih domovih so za turiste višje kot sicer znašajo stanarine za študente, kljub temu pa veljajo za eno izmed najbolj ugodnih možnosti bivanja. V mariborskih študentskih domovih se cene gibljejo med 16 in 40 evrov na osebo ali na noč. Prosta mesta in cenike objavljajo na njihovi spletni strani. Običajno je največ prostih sob v naseljih, kjer so (bili) nastanjeni tuji študenti, to sta Tyrševa in Quadro. Poletno oddajanje sob pa je za študentske domove pomembna tržna dejavnost. V mariborskih študentskih domovih so lani s tem zaslužili približno 23.000 evrov, v ljubljanskih pa okoli 80.000.

studentski domovi univerze v mariboru

Do središča dogajanja celo peš
Prednost nastanitve v študentskem domu je poleg cene tudi lega, saj so Študentski domovi Maribor dovolj blizu središča mesta, športnih objektov ali drugih (za turiste zanimivih) točk, da se lahko tja odpravijo peš, s kolesom ali z javnim prevozom. Gostom je na voljo tudi (brezplačen) brezžični internet, koristijo lahko športne površine in drugo ponudbo. V Študentskih domovih Maribor med prednostmi izpostavljajo še fleksibilnost možnosti prihoda in odhoda gostov (kadarkoli oz. po dogovoru).

Vir: STA, www.studentskidomovi.um.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.