11:09, čet, 28. Mar

Štuhčeva napovedala boj za medaljo





V tej sezoni najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je zmagala tudi na drugem smukaškem treningu v St. Moritzu in napovedala resno kandidaturo za odličja v kraljevski disciplini. Maruša Ferk je vpisala 12. čas, Ana Bucik pa je 29. 

Štuhčeva se je odločno pognala v boj za najboljše izhodišče za napada na prvo kolajno na svetovnih prvenstvih. Zaradi slabih razmer, tekmovalke je na startu namreč pričakalo rahlo sneženje in slabša vidljivost, se je smukaški del kombinacije začel z nižjega starta, zato je bila proga nekoliko skrajšana.

Ilka Štuhec; FOTO: STA
Ilka Štuhec; FOTO: STA

Ilka je smučala brez večjih napak, prehitela jo je samo Italijanka Sofia Goggia, ki je bila hitrejša le ta 12 stotink sekunde. Ferkova je vpisala 12. mesto  ki se ga Gorenjka ne bi branila na specialnih smukih: “Sigurno, če bi tako odpeljala smuk iz prvotnega starta in imela tak zaostanek, bi bila zelo vesela, glede na mojo smukaško formo. Danes so znižali start zaradi vremena. Name to ni preveč vplivalo, imela sem pred sabo Ilko, ki mi je kar dala malo tistega zagona. Ko sem videla njo na startu, ko so se za njo vsi zadrli, še moj serviser, malo je manjkalo, da se nisem še jaz, in sem spremljala njeno linijo, sem si rekla: ‘Evo. Tako moram iti kot Ilka in se ji čim bolj približati.'”

Maruša Ferk
Maruša Ferk

Za tekmovalke sledi zdaj zamenjava dolgih smukaških za krajše slalomske smuči. Finale kombinacije s slalomom se bo začel ob 13. uri. Danes bodo sicer razglasili povsem novo svetovno kombinacijsko prvakinjo, glede na to, da sta zadnji dve šampionki v tej disciplini Tina Maze (2015) in Nemka Maria Höfl-Riesch (2013) že sklenili tekmovalno pot.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.