02:59, ned, 11. Avg

Štuhčeva tretja po smuku za kombinacijo v Val d’Iseru





Ilka Štuhec je dobro smukaško formo iz Kanade prenesla v Evropo. Mariborčanka je na kombinacijskem smuku, v prvem polčasu alpske kombinacije v francoskem Val d’Iseru, vpisala tretji najhitrejši čas. Po prvi vožnji kombinacije vodi Američanka Laurenne Ross, ki je bila za 74 stotink sekunde hitrejša od Štuhčeve.

Od Štuhčeve je bila hitrejša le še Avstrijka Cornelia Hütter, ki je najboljšo Slovenko prehitela za 32 stotink sekunde. Štuhčeva je zablestela onstran velike luže v Lake Louisu, ko je v 24 urah zmagala zaporedoma na obeh uvodnih smukih ter s krstnima zmagama in izkupičkom 200 točk prvič oblekla rdečo majico vodilne smukačice. Alpske smučarke se na klasičnem prizorišču svetovnega pokala v Savojskih Alpah merijo za prve točke v alpski kombinaciji v tej sezoni.

sprejm-ilke-stuhec-maribor-3

Po smukaški progi Oreiller-Killy so se danes spustile še tri Slovenke. Slovenske nastope je s startno številko 2 odprla Maruša Ferk, ki je zaostala 3,11 sekunde za 26. čas. Nato je nastopila Vanja Brodnik s številko 6, od Ferkove je bila počasnejša za 68 stotink sekunde za 35. čas. Zadnji slovenski nastop je bil pri številki 33. Ana Bucik je bila najpočasnejša od slovenske četverice. Njen zaostanek je znašal 4,76 sekunde za 44. mesto.

Tekmovalke bodo dolge smukaške smuči zamenjale za krajše slalomske. Drugi del alpske kombinacije s slalomom se bo začel ob 14. uri.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.