00:22, pon, 29. Jul

Sum dejanja zoper spolno nedotakljivost mladoletnih oseb med taborniki: Član vodstva umaknjen iz aktivnosti





Zveza tabornikov Slovenije je v preteklem tednu prejela obvestilo o prijavi suma kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost mladoletnih oseb zoper člana vodstva enega izmed naših rodov, je sporočila Neža M. Slosar, načelnica za odnose ZTS z javnostmi.

“Zvezi tabornikov Slovenije je varnost in spolna nedotakljivost naših članov najpomembnejša. Zato smo do razjasnitve okoliščin osebo umaknili iz vseh njenih taborniških aktivnosti in nalog. Starše naših članov, ki bi bili lahko prizadeti, smo o tem obvestili in se pogovorili z njimi. Predstavili smo jim smernice za pogovor z otrokom in mladostnikom ob čustveno zahtevnem dogodku. Podprli smo tudi prizadeti rod in jim zagotavljamo potrebno pomoč. V preiskavi za razjasnitev okoliščin bomo še naprej dejavno sodelovali,” so zapisali.

“Ne bežimo od težav in si ne zatiskamo oči, da so odkloni možni povsod, tudi v naši organizaciji.”

Zato je vzpostavljena kontaktna točka pritozbe@taborniki.si, kamor lahko taborniki in njihovi starši sporočajo morebitne odklone in z njimi povezane stiske, ki jih bodo prednostno obravnavali. “Obenem bomo še okrepili ozaveščanje o razumevanju našega poslanstva in vrednot pri vseh naših sodelavcih in prostovoljcih, ki delajo z mladimi,” so zapisali.

“Verjamemo, da bomo tudi ob tej preizkušnji zmogli živeti vrednote, ki smo jim zavezani taborniki – iskrenost, solidarnost, varnost, angažiranost, pripravljenost pomagati, odgovornost do sebe, do sočloveka in družbe.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.