20:23, ned, 28. Jul

Svet NSi potrdil nova podpredsednika stranke in novo sestavo IO





Svet NSi se je danes popoldne sestal na prvi redni seji po novembrskem volilnem kongresu. Predsednik Sveta NSi je na predlog predsednice NSi Ljudmile Novak postal Matjaž Trontelj, njegov namestnik pa je postal Bernard Memon.

Vodstvo_NSI_2015

Ljudmila Novak je za podpredsedniški mesti predlagala dosedanjo podpredsednico Ivo Dimic in poslanca Jožefa Horvata, ki ju je Svet NSi soglasno potrdil. Soglasno podporo je dobil tudi Robert Ilc, ki tako še naprej ostaja na položaju glavnega tajnika stranke.

Znana nova sestava Izvršilnega odbora NSi
Člani Sveta NSi so v nadaljevanju seje potrdili tudi nove člane Izvršilnega odbora NSi (IO NSi). V skladu s statutom stranke, so bili na predlog predsednice NSi v IO s soglasno podporo članov Sveta NSi imenovani Vida Čadonič Špelič, Janez Pogorelec in Cveto Uršič.

Ker so Jožef Horvat, Iva Dimic in Matej Tonin v skladu s statutom avtomatično postali člani IO zaradi funkcij, ki jih zasedajo (podpredsednika stranke in vodja poslanske skupine NSi), so bili v IO imenovani tudi kandidati, ki so se po rezultatu na volilnem kongresu razvrstili od šestega mesta naprej. Tako so člani IO postali še Jernej Vrtovec, Janez Lavre in Federico Victor Potočnik.

Člani IO so – v skladu s statutom – postali tudi predstavniki zvez, ki delujejo v okviru NSi: Lidija Drobnič (Ženska zveza), Matej Hrast (Mlada Slovenija) in Jože Jurkovič (Zveza seniorjev NSi).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.