11:57, pet, 29. Mar

Svet UKC Maribor o kadrovski problematiki





Vršilec dolžnosti direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Janez Lavre bo članom sveta zavoda danes predstavil načrt reševanja pereče kadrovske problematike, saj manjka kadrov na skoraj vseh oddelkih. Med drugim ugotavlja, da bi bilo v prihodnjih desetih letih potrebno zaposliti vsaj 190 dodatnih zdravnikov.

Foto: STA
Foto: STA

V UKC Maribor je trenutno zaposlenih 323 zdravnikov. Že po trenutno veljavni sistemizaciji delovnih mest bi jih morali imeti najmanj 408, a praznih mest ne uspejo zapolniti, po uradnih pojasnilih predvsem zaradi pomanjkanja zdravnikov na trgu.

Manjka tudi drugih zdravstvenih delavcev in drugega osebja, kar ima za posledico daljše čakalne dobe. Tudi o tem bo tekla beseda na današnji seji sveta zavoda, pa med drugim tudi o problematiki nabav materialnih sredstev in dosedanjih ukrepih, ki jih UKC Maribor izvaja na področju zmanjševanja stroškov.

Na dnevnem redu je prav tako obravnava anonimne prijave mladih zdravnikov o domnevnih nepravilnostih na kliniki za pediatrijo. Po napovedih z zadnje seje sveta zavoda decembra lani naj bi spregovorili še o natančnejši opredelitvi pristojnosti direktorja UKC Maribor in razpisu zanj, saj je bil Lavre junija lani imenovan v vrh te ustanove le za eno leto.

Člani sveta zavoda v razpravi najverjetneje ne bodo mogli mimo razmer na trenutno zelo aktualni urologiji, saj še vedno ni znano, s čim je Lavre uspel prepričati štiri zdravnike, da umaknejo podane odpovedi zaposlitve. Zanimivo bo tudi slišati o razmerah na enoti za radioterapijo oddelka za onkologijo, kjer jim te dni poteče zaenkrat pridobljeno dovoljenje pristojne republiške uprave za delo s pacienti.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.