08:06, pet, 19. Apr

Svet UKC Maribor preverjal podporo predsedniku sveta





 Svet UKC Maribor je včeraj potrdil potrebne statutarne spremembe za imenovanje sanacijskega odbora in osnovno dokumentacijo za novo analitično platformo za biokemijo. Veliko pozornosti je namenil tudi domnevnim očitkom na račun njegovega dela, ki so vodili predsednika k poizvedbi, če še uživa zaupanje ostalih članov sveta zavoda.

seja sveta ukc maribor (1)

Vsi navzoči člani sveta zavoda so odločno potrdili podporo predsedniku Ljubu Germiču, ki je bil ogorčen, kot je dejal, zaradi vedno novih “podtikanj, laži in klevet”. Po hodnikih Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor naj bi se namreč širile govorice, da naj bi bilo njegovo zagovarjanje že dolgo načrtovane investicije v novo analitično platformo za biokemijo na oddelku za laboratorijsko diagnostiko posledica osebnih interesov – imel naj bi podjetje, ki se ukvarja s tem.

Germič je danes to odločno zanikal. “Nimam nobenega podjetja, nobene povezave s katerim koli podjetjem,” je dejal. Kot je povedal, se za to investicijo zavzema, ker stroka meni, da je nujno potrebna, pa tudi sicer da ga stalno žene le interes UKC Maribor. “Stvari gredo predaleč, takšnih diskreditacij sem sit,” je dejal.

Ogorčena je bila tudi članica sveta zavoda Stanislava Naterer. Spomnila je na pismo z očitki na račun dela nekaterih članov sveta, ki ga je decembra 2016 takratno vodstvo kliničnega centra poslalo ministrstvu za zdravje. Maja lani naj bi sledilo še anonimno pismo, ki nekaterim članom sveta zavoda očita podkupljivost. Pričakovala je, da se bodo stvari spremenile s prihodom novega direktorja Vojka Flisa. “A pokazalo se je, da se v UKC Maribor ni nič spremenilo, ne le na poslovnem področju, ampak tudi v odnosu med vodstvom in svetom zavoda,” je dejala.

Tudi ostali člani sveta zavoda so izrazili željo po konstruktivnejšem sodelovanju vodstvene ekipe UKC Maribor, tega si po lastnih besedah želi tudi direktor Flis. “Sedanje vodstvo nima s poskusi diskreditacije nič. Tudi mi si želimo sodelovanja in reševanja težav,” je poudaril. Naposled so se dogovorili, da poskušajo temelje za boljše odnose postaviti na neformalnem srečanju, ki naj bi ga sklicali v kratkem.

Kratkih stikov med upravo in svetom zavoda je bilo še kar nekaj. Pri sprejemanju sprememb statuta UKC Maribor je svet zavoda privolil le v spremembe, ki jih nalaga interventni zakon za sanacijo bolnišnic. Torej so v statut vpisali le tiste tri pomočnike direktorja, ki bodo v sanacijski upravi, ne pa tudi ostalih pomočnikov direktorja, kot je predlagala uprava. Niso se strinjali, da se iz imena oddelka za otorinolaringologijo, cervikalno in maksilofacialno kirurgijo briše zadnji del, čeprav ta storitev v UKC Maribor nikoli ni zaživela.

Članica sveta zavoda Barbara Tiselj je med drugim zahtevala seznam in obrazložitve vseh novih zaposlitev v upravno-tehničnih službah UKC Maribor v mandatu direktorja Flisa, ki je položaj prevzel lani poleti.

Med drugim je z novim letom dobila zaposlitev v nabavni službi prejšnja direktorica občinske uprave v Rušah Karin Jurše. Po poročanju nekaterih medijev čaka mesto pomočnice direktorja za nabavo. Tega je do konca leta 2016 zasedal Peter Weissensteiner, ki po izredni odpovedi čaka na sodbo delovnega sodišča.

Nova v kliničnem centru je tudi pravnica Klara Mihaldinec, zaposlena kot svetovalka generalnega direktorja, svetovalec direktorja je postal tudi vodja centra za odnose z javnostmi in marketing Janez Lencl.

UKC Maribor je medtem na prvi stopnji na sodišču v Celju izgubil v tožbi, ki jo je proti UKC vložil Gregor Danko, pomočnika prejšnjega direktorja Gregorja Pivca za kadrovsko-pravne zadeve. Sodišče je še po pisanju nekaterih medijev ugotovilo, da je bil Danko odpuščen nezakonito, zdaj pa o primeru odloča višje sodišče.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.