16:30, čet, 28. Mar

Svet za nacionalno varnost: Zaprtje šol in vrtcev po potrebi





Svet za nacionalno varnost je na današnji seji sprejel nekatere ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Med drugim bodo uvedli merjenje temperature potnikov na brniškem letališču, ukrepi bodo sledili tudi na kopenski meji. Večje športne prireditve bodo potekale brez gledalcev, šole in vrtce pa bodo zapirali po potrebi.

Kot je po seji sveta povedal minister za zdravje Aleš Šabeder, se do nadaljnjega prekine izvajanje vseh preventivnih dejavnosti zdravstvenih domov Metlika, Novo mesto, Črnomelj ter Splošne bolnišnice Novo mesto. Odložili bodo vse nenujne specialistične preglede. Obiski pri osebnem zdravniku se izvajajo po predhodnem telefonskem dogovoru.

Delodajalce predvsem na območjih Novega mesta, Črnomlja, Metlike in Bele krajine pozivajo, da delavce, ki so bolni, opozorijo, da ostanejo doma. Svetujejo opravljanje dela na domu v čim večji možni meri ter odsvetujejo vsa nenujna službena potovanja, je pojasnil Šabeder.

Na Letališču Jožeta Pučnika se bo uvedel sistem merjenja telesne temperature, preučili pa bodo tudi uvedbo ukrepov na kopenski meji z Italijo.

Vsi športni dogodki in druge prireditve, kjer se pričakuje več kot 500 gledalcev, se bodo izvedele brez gledalcev, med njimi tudi pokal Vitranc in smučarski skoki v Planici.

Poleg tega bo ministrstvo za finance sprostilo proračunske rezerve za nabavo osebne zaščitne opreme. Naročili bodo pol milijona kosov zaščitnih mask.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.