17:49, čet, 28. Mar

Svet zavoda UKC Maribor danes o poslovanju zavoda





Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor se bo danes sestal v novi sestavi po menjavi predstavnikov ustanovitelja in se seznanil z informacijo o poslovanju zavoda v prvih petih mesecih letošnjega leta. Direktor Anton Crnjac bo članom sveta zavoda tudi predstavil investicijske projekte, na katerih dela.

Vlada je junija razrešila šest predstavnikov ustanovitelja v svetu zavoda in za preostanek mandata do 4. oktobra 2025 imenovala nadomestne predstavnike. To so Damjan Vrabl, Klemen Pleško, Mojca Gornjak, Branko Gabrovec, Marjan Mačkošek in nekdanji minister za zdravje Aleš Šabeder, sicer vršilec dolžnosti direktorja Urada RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu.

Zamenjali bodo Kazimirja Miksića, Mirka Stoparja, Andreja Šauperla, Matejo Rose, Heleno Kujundžić Lukaček in Federica Viktorja Potočnika, ki jih je v svet zavoda imenovala prejšnja vlada.

Doslej je svetu zavoda predsedoval Miksić, ki je nekaj dni pred zamenjavo napovedal odstop, ker, kot je dejal, ne podpira vlade Roberta Goloba. Člani sveta zavoda bodo tako danes morali izvoliti novega predsednika.

Svet UKC Maribor ima enajst članov, od tega jih šest imenuje ustanovitelj, enega člana imenuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), enega Mestna občina Maribor, trije člani so iz bolnišnice.

Predstavnik občine je trenutno Zdravko Luketič, predstavnik ZZZS Borut Bogataj, predstavniki zaposlenih v UKC Maribor pa Uroš Zebec, Luka Kolarič in Jure Knez.

Klinični center je lansko poslovno leto zaključil s presežkom odhodkov nad prihodki v višini 1,3 milijona evrov.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.