09:57, tor, 16. Apr

Sveta Trojica: Ob prvih meritvah novega prikazovalnika hitrosti ob šolski poti zabeležili tudi visoko prekoračitev hitrosti





V občini Sveta Trojica so postavili prikazovalnik hitrosti v naselju Osek. Ta je zdaj v bližini gasilskega doma, kjer poteka tudi šolska pot. Omejitev hitrosti na tem delu je sicer 50 km/h.

“Javna agencija RS za varnost prometa je v mesecu septembru 2021 objavila Javni poziv za brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti “Vi vozite” za obdobje enega leta, na katerega smo se prijavili in bili tudi uspešni,” je sporočil trojiški župan David Klobasa.

“Rezultati analize prvih meritev v obdobju 24 ur delovanja so pokazali, da je bilo zabeleženih 588 meritev oz. 1269 prevozov. Povprečna hitrost vozil je 52 km/h, najvišja izmerjena hitrost pa 89 km/h. V celotnem obdobju meritev je 85 % vozil vozilo do hitrosti 62 km/h, 50 % vozil je vozilo do hitrosti 52 km/h in 30 % vozil je vozilo do hitrosti 47 km/h,” je še pojasnil prve meritve in dodal, da je “zaskrbljujoče, da je v času, ko se otroci vračajo iz šole proti domu, bila zabeležena hitrost kar 89 km/h”.

“Kot občina se trudimo biti otrokom prijazen kraj, vendar pa je za to potreben tudi vsak izmed nas, ki bo s svojo kulturo vožnje prispeval k varnosti vseh udeležencev v prometu,” izpostavlja župan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.