22:37, čet, 18. Apr

Svetniki Občine Hoče-Slivnica podprli direktorico mariborskega Zavoda za turizem





Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor-Pohorje, je danes dobila podporo večine svetnikov Občine Hoče-Slivnica. Za njeno razrešitev je glasovala samo Anita Arzenšek, sicer članica sveta zavoda Zavoda za turizem, ki je po današnjem glasovanju (razočarana) odstopila s funkcije.

Pred glasovanjem je župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak odprl razpravo. Naprej se je oglasila Arzenškova. Med drugim je poudarila, da dvomi v delovanje Zavoda za turizem oz. v njegovo vodenje. Da dvomi v zastavljene cilje po povezovanju in sodelovanju z vsemi občinami soustanoviteljicami, saj da v gradivih, ki jih je pregledovala, Občine Hoče-Slivnica skorajda ni bilo. Jasno je povedala, da je za razrešitev direktorice. Po njenih uvodnih besedah, pa je spregovorilo še kaj nekaj svetnikov, ki so Windischevo tako rekoč vzeli v bran. “Pred 8 meseci smo jo potrdili. Če bo razrešena, ali je kdo v tej sobi, ki je prepričan, da bo zato drugo leto boljše?” je dejal Jožef Merkuž. “Po 8 mesecih ni pošteno, da se o tem razmišlja. Nekateri avti rabijo 6 sekund, nekateri pa 15, da dosežejo 100 km/h. Vodstvena funkcija je zahtevna in važno je, da se doseže cilj. Nisem za razrešitev,” je dejal Anton Obreht. V debati pa so svetniki izpostavili tudi dejstvo, da so gradiva, ki so jih pregledali, resda polna očitkov in vprašanj, ampak, da nikjer niso zasledili nikakršnih predlogov za izboljšave, kar se jim ni zdelo prav.

seja hoce

Windischeva zadovoljna, Arzenškova odstopila

Seveda sem zadovoljna. Saj že ves čas poudarjam, da razlogov za razrešitev ni,” je po seji povedala U. Windischeva. Ker so se doslej že izjasnile Mestna občina Maribor (ki naj bi podala načelno soglasje z razrešitvijo), Občina Rače-Fram (ki je Windischevi včeraj izglasovala zaupnico) in danes še Občina Hoče-Slivnica, je sedaj pod vprašajem samo še stališče občinskega sveta Občine Starše. Glasovali naj bi prihodnji teden. Je pa danes izražena podpora v Hočah sprožila nenadni odstop Arzenškove. “Odstopam z mesta sveta zavoda Zavoda za turizem, ker mislim, da moje delo tam in na tej funkciji, ni več potrebno. Se mi zdi, da moje mnenje in moje besede niso bile slišane. Zelo sem se zagnala v to delo, ne bom pa se trudila za nekaj, kar nima smisla,” je dejala. Podarila je še, da odstopa s tem ni zgolj ponudila, ampak, da je to njena končna in nepreklicna odločitev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.