02:31, pon, 29. Jul

SVEŽE: Vlada sporočila številne spreminjanje ukrepov





Na današnji vladni novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval minister za zdravje Janez Poklukar.

Minister je povedal, da se s ponedeljkom opusti spremljanje PCT pogoja povsod, razen v najbolj kritični infrastrukturi. Prav tako se ukinja brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi, proračun bo kril testiranje s testi le za tiste, za katere bo testiranje obvezno.

Prav tako se ukinja samotestiranje v šolah, potrebna pa je bo še naprej nošnja mask, razne za že zdajšnje izjeme.

Potem, ko je vlada včeraj odpravila karantene in pogoj PCT za prehajanje državne meje, je danes sprejela stališče, da intenzivno nadaljuje s prilagajanjem ukrepov.

Ukrepi, ki so še potrebni za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19:

– izpolnjevanje pogoja PCT ostaja v nastanitvenih objektih dejavnosti zdravstva, pri izvajalcih socialno varstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev, in zavodih za prestajanje kazni zapora oziroma prevzgojnem domu,
– obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih (vključno z javnim potniškim prometom) ter priporočilo za uporabo mask na prostem, če ni zagotovljena varna razdalja.

Izjeme: otroci do dopolnjenega 6. leta starosti, vzgojitelji predšolskih otrok, visokošolski učitelji za zaščitno pregrado iz stekla ali podobnega materiala, govorniki v zaprtih javnih prostorih, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 3 metre, nastopajoči na javnih kulturnih prireditvah, osebe, ki izvajajo športno vadbo, osebe s posebnimi potrebami, učenci, dijaki in študenti pri pouku športne vzgoje in pouku športa, učenci glasbene šole pri pouku pihal, trobil, petja, plesne pripravnice, sodobnega plesa in baleta, ter dijaki pri pouku plesa, petja in inštrumenta, gosti, sedeči za mizo, v gostinski dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.