04:21, ned, 7. Jul

SVEŽE: Vlada z vavčerji v višini 150 evrov, komu bodo pripadali?





Vlada se je popoldne sestala na seji, na kateri so obravnavali tudi ukrepe za omilitev posledic zaradi vpliva visokih cen energentov.

Najranljivejšim bo namenila energetske vavčerje, in sicer v višini 150 evrov. Sledi tudi začasno znižanje državnih trošarin na vse energente – bencin, plin in elektriko in neposredne denarne pomoči za gospodarstvo, kmetijstvo ter energetsko intenzivna podjetja.

“Vlada je na današnji seji sprejela dva zakona in dve trošarinski uredbi. S temi akti skušamo omiliti posledice visokih cen energentov za ljudi in gospodarstvo. Vlada je predlagala ukrepe, ki naslavljajo vse in dodatne ukrepe za najbolj ranljive skupine,” je uvodoma dejal premier Janez Janša. 150 evrov bo vreden posamezen, gre pa za enkratno pomoč, so pojasnili ter dodali, da je to finančno najmočnejši ukrep, ki bo državo predvidoma stal okoli 100 milijonov evrov.

Upravičencev bo približno 700 tisoč državljanov in sicer socialno najbolj ogroženi, velike družine s tremi otroki ali več ter upokojenci s pokojninami do 1000 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.