05:51, sre, 3. Jul

Svoboda v Evropi





V Gibanju Svoboda verjamemo, da sta mir in svoboda temelja vsake stabilne družbe. Zato bomo na evropskem parketu odločno zahtevali ustavitev spopadov v Gazi.

Prvi korak v to smer smo naredili s priznanjem Palestine. Prav tako si bomo prizadevali za vzpostavitev trajnega miru v Ukrajini. Evropska unija mora enotno in odločno reagirati na vse kršitve človekovih pravic in mednarodnega prava, ne glede na to, ali se te dogajajo znotraj ali zunaj njenih meja.

Svoboda za varno in stabilno Evropo
Za zagotovitev varnosti naših meja se zavzemamo za okrepitev nadzora nad migracijami na zunanjih mejah Evropske unije. Kot članica Schengenskega območja mora Slovenija vztrajati na doslednem nadzoru skupne evropske meje, ob tem pa moramo zagotoviti, da se pri tem dosledno spoštujejo človekove pravice. Vsak posameznik mora biti obravnavan dostojanstveno, z možnostjo kakovostne integracije v družbo, kar vključuje ustrezne delovne in bivalne pogoje.

Za slovenskemu kmetijstvu bolj prijazno Evropo
Slovensko kmetijstvo temelji na manjših ekoloških in družinskih kmetijah, ki pridelujejo zdravo in lokalno hrano. V Svobodi se zavzemamo, da je skupna kmetijska politika EU bolj naklonjena razvoju teh kmetij, s čimer bomo podpirali slovenske kmetije ter trajnostno in kakovostno prehransko oskrbo.

Za Evropo, ki je pripravljena na podnebne spremembe
Podnebne spremembe predstavljajo enega največjih izzivov sodobnega sveta. V Gibanju Svoboda bomo nadaljevali z aktivnim delovanjem na področju varovanja okolja ter si prizadevali za še učinkovitejši odziv Evropske unije pri odpravljanju posledic naravnih nesreč. Primeri, kot so požar na Krasu leta 2022 in poplave leta 2023, so pokazali nujnost skupnega in hitrega odziva ter ustreznega finančnega mehanizma za sanacijo.

Za čisto, zdravo in skrbno varovano okolje v Sloveniji in v Evropi
Zdravje naših državljanov je na prvem mestu. V Svobodi se zavzemamo za zmanjšanje emisij v industriji in prometu, ter spodbujamo uporabo čistih tehnologij. Prizadevamo si za čisto pitno vodo, zdrav zrak in rodovitno zemljo, kar je osnova za zdravo življenje vseh nas.

Za konkurenčno Slovenijo v Evropi
Podpora slovenskim podjetjem je ključna za gospodarski razvoj. V Gibanju Svoboda bomo zagotovili lažji dostop do finančnih virov za razvoj domačega gospodarstva ter podpirali odpravo administrativnih bremen. Digitalna preobrazba bo povečala konkurenčnost naših podjetij na tujih trgih.

Za energetsko neodvisno Slovenijo in Evropo
Prehod na obnovljive vire energije je nujen za okolju prijazno in energetsko neodvisno Evropo. Slovenija mora izkoristiti svoj naravni potencial ter lastno tehnologijo in znanje. Spodbujanje samooskrbe in razvoj obnovljivih virov energije sta ključna cilja Svobode doma in v Evropi.

Te evropske volitve so za vse nas zelo pomembne zaradi Slovenije in zaradi Evrope. V Gibanju Svoboda verjamemo v močno, solidarno in strateško neodvisno Evropsko unijo, ki deluje za blaginjo svojih državljanov. Želimo Evropo, ki je konkurenčna, inovativna in usmerjena v prihodnost.

Vsak glas šteje za oblikovanje takšne Evrope, ki bo varovala naše vrednote in svoboščine. Pridružite se nam in skupaj soustvarjajmo boljšo prihodnost za vse.

Naročnik: Gibanje Svoboda

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.