07:22, sob, 14. Sep

Ta država se je odločila, da obiskovalci potrebujejo dva PCR testa za vstop v državo





Obiskovalci Cipra bodo morali po novem opraviti dva testa PCR na okužbo z novim koronavirusom, enega pred in drugega takoj po prihodu v državo. Test, opravljen pred prihodom, ne bo smel biti starejši od 48 ur. Tisti, ki niso bili cepljeni s poživitvenim odmerkom, bodo morali poleg tega v 72 urah po vstopu v državo opraviti še hiter antigenski test.

Vsi testi bodo samoplačniški, je za nemško tiskovno agencijo dpa danes pojasnila tiskovna predstavnica ciprskih zdravstvenih oblasti. Nova pravila veljajo tako za cepljene proti covidu-19 kot necepljene, so pa iz njih izvzeti otroci, mlajši od 12 let.

Novi ukrepi, namenjeni zajezitvi bliskovitega širjenja koronavirusne različice omikron, bodo začeli veljati v torek ob 23. uri po lokalnem času oziroma ob 22. uri po srednjeevropskem času. Zaenkrat bodo v veljavi do 15. januarja, nato pa jih bo vlada v Nikoziji znova pretehtala.

Število na novo potrjenih okužb na Cipru je v minulem tednu hitro naraščalo. To nedeljo so jih potrdili 3538, teden dni pred tem le 1925, še poroča dpa.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.