15:50, pet, 29. Mar

Ta konec tedna se v Selnici ob Dravi pričnejo Dnevi Arnolda Tovornika





Pričenja se osma izvedba Dnevov Arnolda Tovornika. Začelo se bo že ta petek, 10. marca, in zaključilo 15. marca.

Od 10. do 15. marca 2023 bodo v Hramu kulture Arnolda Tovornika polno dogajanja. Takrat bodo namreč Dnevi Arnolda Tovornika.

Osmi Dnevi Arnolda Tovornika 2023 se s komedijo začenjajo 10. marca. Špas teater s komedijama “Vročica” in “Boeing Boeing”, Martina Ipša z novim stand upom “Vsi so nori razen nas”, žlahtna komedijantka Mojca Fatur v monodrami “Nikoli ni prepozno”, Vid Valič s komedijo “Strast, dojenček in rompompom” in zadnji dan z glasbeno komedijo “Moj život je ROKEntrol” so imena in predstave, ki vas bodo na letošnji, že osmi zaporedni, izvedbi Dnevi Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi nasmejali in zabavali.

Med spremljevalnim programom pa lahko izpostavimo predstavitev knjige o Angelci Jenčič Janko avtorja Vilija Rezmana.

Kdo je bil Tovornik?

Igralec Arnold Tovornik, mlajši brat igralca Franja Tovornika, se je rodil v Selnici ob Dravi, 13. marca 1916. Od leta 1938 je bil častnik jugoslovanske vojske v Mariboru, drugo svetovno vojno pa je preživel v nemškem ujetništvu. Po letu 1947 je postal član Drame Maribor, kjer je ostal vso svojo igralsko kariero. V svojem delovanju je ustvaril veliko število zahtevnih značajskih vlog, tako v klasičnem in sodobnem repertoarju, kot tudi v ljudskih igrah. Pomemben je tudi njegov prispevek pri oblikovanju vlog iz domačega repertoarja. Posebej je bil poznan kot odličen komik, a je bil enako uspešen tudi kot ustvarjalec zahtevnih dram.

Cena vstopnic enaka lanski

Kot je povedal  direktor Hrama kulture Miha Krajnčevič cena vstopnic ostaja enaka kot lani, in sicer boste zanjo odšteli 15 EUR. “Prodaja vstopnic v pisarni TIC-a v Hramu kulture Arnolda Tovornika vsak ponedeljek, torek in četrtek od 12.00 do 15.00, sredo od 12.00 do 17.00 in uro pred dogodkom ali preko sistema Mojekarte.si in na vseh Petrolih. Popust za družinsko karto (3 vstopnice in več) velja 10 % popust. S kartico ugodnosti podjetja Romet imate 10% popust pri nakupu vstopnic. Popusti se lahko uveljavljajo samo v TIC-u in se ne seštevajo,” še pravijo organizatorji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.