06:52, pet, 29. Mar

Ta vikend bo vrhunec Drava festivala na Lentu





Ta vikend bo v znamenju Drava festivala. Vse od petka do nedelje bo po celotnem Lentu pestro dogajanje. V ta namen bo promet na Lentu popolnoma zaprt.

Najrazličnejši kulturni, športni, kulinarični dogodki bodo krasili lent ta vikend. V petek bodo Dogajanje bo potekalo na večih prizoriščih hkrati, kot na primer v Hiši stare trte, kjer bodo degustacije vin, izdelovanje mozaikov ter koncert skupine Happy Vibe. Letos ponovno sodeluje tudi mariborska knjižnica, ki bo dogajanje popestrila, v sobot 10. junija z 6. dnevom knjižnice. Oplemenitili ga bodo tudi z tekom ob Dravi od rotovškega trga do centa Drava ter nazaj. Prijavnine ni. Že drugo leto zapored pa bo tudi letos spektakularni rock koncert na splavu. Potapljaško društvo Maribor bo poskrbel za že 16. plavalni maraton.

20170607_111354

Promet po Lentu bo zaprt. 

Saj bodo parkirišče preuredili v plažo, obiskovalci z avtomobili na letnu žal ne bodo morali parkirati. Promet bo zaprt cel vikend od petka zjutraj do nedelje zvečer. Obiskovalci pa lahko avte pustite na drugih javnih parkiriščih. morebiti tudi na drugi strani Drave, kjer je parkirnina nižja.

Tekli bodo za dobrodelnost

Tečem zDravo je tekaško-rekreativna prireditev, namenjena tekačem vseh starosti in telesne pripravnosti. Tek bo v nedeljo 11. junija, neposredno med Dravo in hidroenergetskim kanalom. Start in cilj bo na centralni čistilni napravi Maribor. Prijavljenih je že 600 tekačev. Prijava za mlade je brezplačna, za druge pa je simbolična, ki znaša 5€ saj bo tek oplemeniten z dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za Miho Pignarja. Dvanajstletnika z cerebralno paralizo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.