07:51, čet, 25. Apr

Ta vikend na Arehu posebni športni dogodek – finalni turnir DiscOver Balkan turneje





Na Arehu se bo v soboto in nedeljo (27.- 28.8.22) odvil finalni disk golf turnir v sklopu DiscOver Balkan turneje, ki je predhodna turnirja gostila v Srbiji in na Hrvaškem. Organizatorji (Frizbi zveza Slovenije) turnirja pričakujejo preko 50 igralcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Avstrije in Madžarske.

Disk golf je v Sloveniji relativno mlad šport. Igra se podobno kot klasičen golf vendar namesto udarjanja žoge s palico proti luknji, igralec meče posebne frizbije – diske v kovinske, z visečimi verigami opremljene, koše. Cilj igre je, da se vsaka proga odigra s čim manj meti.

Čeprav korenine športa segajo v 60. leta in je le ta bolje poznan drugod po svetu, je samo v zadnjih treh letih pridobil ogromno pozornosti. V zadnjem letu se je število tekmovalcev v Evropi povečalo kar za 51 %. V sklopu disk golf turneje DiscOver Balkan Tour sta se predhodno odvila turnirja v Martinuševcu na Hrvaškem in v Beogradu v Srbiji. Zadnja postaja na Arehu pa bo postregla z igriščem, na katerem bodo tekmovalci odigrali 3 runde z 18 progami, najboljši pa se bodo borili še v finalni rundi z devetimi progami.

Brezplačen ogled turnirja

Za gledalce, navijače je obisk turnirja brezplačen, je pa priporočljivo, da se tisti, ki se šele spoznavajo s tem športom, pozanimajo glede pravil za gledalce, da s svojim vedenjem ne motijo igralcev med igro. V Sloveniji je disk golf pod okriljem Frizbi zveze Slovenije, ki poleg disk golfa pokriva tudi druge športe s frizbiji.

Urban Braune, direktor turnirja (predstavnik Frizbi zveze Slovenije): “Veseli smo, da lahko zadnji turnir DiscOver Balkan turneje organiziramo prav na Arehu. Ob tem se zahvaljujemo športnemu parku Ruše in občini Ruše za pomoč in podporo pri organizaciji turnirja. Disk golf je z zadnjih letih doživel preporod, tako v Sloveniji kot po svetu zato se veselimo vseh novih tekmovalcev, ki bodo letos prvič zaigrali na igrišču na Arehu. Vabimo pa tudi vse, ki jih šport zanima, da pridejo turnir pogledati in narediti kakšen met z diskom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.