05:39, sre, 3. Jul

Ta vikend NK Kovinar skrbi za mednarodni nogometni turnir s kar 70 ekipami iz treh držav





Ta vikend se na igrišču NK Kovinar  na Teznu v Mariboru odvija turnir za več selekcij, sodeluje kar 70 ekip, ki so začele tekmovati že v sobotnih dopoldanskih urah. Turnir pa bo trajal tako danes kot tudi jutri.

Namenjen je šestim starostnim kategorijam, U7, U8, U9 in U11 v soboto, v nedeljo pa še U10 in U13. Turnir je mednarodni, na njemu so poleg slovenskih ekip še avstrijske in hrvaške. Upajmo, da jim bo vreme naklonjeno in da bodo lahko odigrali celoten turnir.

V soboto dopoldan so bile tekme za U8 in U11, v soboto popoldan sta na vrsti selekciji U7 in U9. V nedeljo dopoldan se bodo spopadle ekipe selekcije U10, popoldan pa še U13.

Niso pa pozabili niti na obiskovalce, ki bodo lahko uživali ne samo pri ogledu posameznih tekem, ampak tudi v spremljevalnem programu.

Vir: NK Kovinar

Leta 2017 so vstali iz pepela in od takrat rastejo

NK Kovinar  je imel res dinamičen razvoj. V zadnjih sedmih letih pa ponovno rastejo, se razvijajo še z veliko vnemo. Leta 2017 so namreč naredili velik preobrat. Na eni strani so imeli rdeče številke, bili so brez dresov, žog, niti osnovnih rekvizitov za treninge. A zgodilo se je skoraj nemogoče. Zgodil se jim je nov začetek, saj so imeli novo energijo, močno željo in železno voljo. V šestih letih, do lanskega avgusta so napredovali in se razvijali tako, da so lahko otroškim ekipam dodali še mladinsko.

Zdaj imajo več kot 160 otrok in mladostnikov, ki trenirajo v selekcijah od U6 do U19. Imajo tudi 15 trenerjev in pomočnikov. Ne trenirajo pa samo na Teznu, ampak imajo zimske priprave v hrvaškem Rovinju.

Ponosni pa so tudi na organizacijo mednarodnega turnirja, sodelovanje s klubom FC Heidenheim, članom nemške prve Bundeslige. Redno se obiskujejo in igrajo prijateljske tekme. Pravijo tudi, da veliko stvari ne bi mogli izvesti brez pomoči staršev otrok, ki trenirajo v tem klubu. Sodelujejo namreč pri urejanju infrastrukture in tudi sicer nesebično pomagajo.

Vir: NK Kovinar

Nekaj odličnih nogometašev je igralo nogomet prav v tem klubu

Še vedno pa se radi spomnijo tudi na vrhunske nogometaše, ki so bili nekoč del NK Kovinar. To so npr. Branko Roškar, ki je kot pionir NK Kovinar šel k Crveni Zvezdi v Beograd; Zlatko Zahovič, ki je bil v mladinski selekciji NK Kovinar, nato pa prestopil k Partizanu v Beograd, V NK Kovinar pa so bili tudi Branko Zupan, Aleš Križan, Renato Kotnik, Zoran Volk, Tomaž Murko, Damir Pekič, Andrej Kvas, Gorazd Zajc, Nik Prelec in drugi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.