02:15, tor, 23. Jul

Tadej Pogačar in Urška Žigart razočarana nad izborom za olimpijske igre





Izbor slovenskih športnikov kaže, da bo odpotovalo v Pariz na olimpijske igre 90 športnikov in športnikov, med njimi je šest kolesarjev in kolesark. Na seznamu kolesark pa ni Urške Žigart. Ta sicer sodeluje zdaj na ženski Dirki po Italiji.

Urška Žigart je nad odločitvijo odgovornih razočarana, poročajo na portalu Siol. Prav tako je nad odločitvijo razočaran Tadej Pogačar, ki je pravzaprav njen zaročenec. Kako jima je, sta zapisala kar na družbenih omrežjih.

Tadej Pogačar, ki ga zdaj spremljamo po Dirki po Franciji, je na družbenem omrežju v amgleščini zaupal svoje občutke. Zapisal je, da je zelo razočaran. Po njegovih besedah dvakratne državne prvakinje in najboljše kolesarke iz Slovenije niso izbrali za sodelovanje na olimpijskih igrah. Ob tem je zapisal, da ostaja brez besed, pripisal pa, da je sam ponosen nanjo.

Urška Žigart je prav tako delila svoje občutke, da bi lahko zapisala veliko stvari, a da raje z dvognjeno glavo piše svojo zgodbo. “Ni najlažje sprejeti, a nekatere bitke so izgubljene, preden se sploh začnejo. Srečno vsem, ki so se jim sanje uresničile,” je zaključila.

Na olimpijske igre se tako po poročanju Siola odpravljajo štirje kolesarji. To so Luka Mezgec, Jan Tratnik, Matej Mohorič in Tadej Pogačar. Prav tako bosta v Parizu dve kolesarki. To sta Eurgenia Bujak in Urška Pintar. Primoža Rogliča ne bo, ker ima natrpan urnik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.