00:19, tor, 7. Dec

Tako bodo kulturni praznik obeležili v Univerzitetni knjižnici Maribor

UKM letošnji kulturni praznik obeležuje z videom, v katerem se literat in knjižničar Borut Gombač sprehodi skozi knjižnico, UDK in svojo poezijo.

Pesnik med policami.

Ker epidemične razmere letos, žal, ne dopuščajo dogodkov v živo, tudi Univerzitetna knjižnica Maribor letošnji kulturni praznik obeležuje virtualno. V videu z naslovom Iz UKM za kulturni praznik: Pesnik med policami se literat in knjižničar Borut Gombač s svojo poezijo sprehodi skozi trenutno samevajoče prostore knjižnice.

Sugestiven poetični sprehod 

Video Iz UKM za kulturni praznik: Pesnik med policami je sugestiven poetični sprehod skozi knjižnico, knjige, poezijo in univerzalnost sveta, ki ga knjižnice že dolgo poskušajo ujeti in klasificirati v devet zaokroženih skupin. Nastal je po scenariju in izboru Boruta Gombača, literarnega ustvarjalca in knjižničarja Univerzitetne knjižnice Maribor. Z glasom in podobo v njem, ob avtorski glasbeni podlagi Marka Groblerja, nastopi pesnik in avtor scenarija sam.

Pesnik med policami.

Pripoved sledi asociacijam, ki jih kot izhodišče sproža zapovrstje Univerzalne decimalne klasifikacije. Realizacija videa je delo Studia Legen. Video bo od 8. februarja dostopen na Youtube kanalu UKM, v tednu po prazniku pa si ga bo v odpiralnem času knjižnice mogoče ogledati tudi pod arkadami Univerzitetne knjižnice Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *