00:19, pet, 26. Apr

Tako se bo danes pomikal nevihtni sistem





Nad Alpami se zadržuje vremenska motnja, ki vpliva tudi na vreme pri nas. Z vetrovi južnih smeri nad naše kraje priteka zelo topel in vlažen zrak, poroča Neurje.si

Danes bo delno jasno. V severni Sloveniji so že dopoldan možne posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 °C. Popoldan bodo nad Hrvaško in vzhodno Slovenijo nastale posamezne nevihte, ki se bodo hitro združevale v večji nevihtni sistem, ki bo nato potoval v smeri Avstrije, še zapišejo na Neurje.si.

Tudi noč na četrtek ne bo mirna

Vmes bodo možne tudi močnejše nevihtne celice. Ob zelo veliki zalogi razpoložljive potencialne konvektivne energije (2000-3000 J/kg) bo ob morebitnih bolje razvitih nevihtnih celicah možna debela toča. Krajevno so možni močni nalivi in tudi silovit nevihtni piš. Kakšna lokalno močnejša nevihta ni izključena tudi na severozahodu Slovenije, medtem ko bo v južni in jugozahodni Sloveniji možnost nastanka neviht precej manjša. Kakšna ploha ali manjša nevihta bo v severni Sloveniji lahko nastala tudi tekom noči na četrtek.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.