12:19, sre, 3. Jul

Tako so razvrščeni na lestvici prepričljivosti mariborski kandidati za poslance





V petek je bilo soočenje kandidatov za poslance iz Maribora na BK TV in Večeru. Bralci portala so jih glede na prepričljivost razvrstili v naslednjem vrstnem redu.

Gostje na soočenju so bili: Karmen Teržan Kopecky (NSi), Lidija Divjak Mirnik (LMŠ), Dejan Kaloh (SDS), Franc Kangler (Povežimo Slovenijo), Tomaž Lah (Gibanje Svoboda), Danilo Burnač (Naša dežela), Petra Greiner (Vesna), Slavko Šterman (SAB).

Po mnenju sodelujočih v anketi na našem portalu je bil najbolj prepričljiv Dejan Kaloh iz SDS, ki je dobil 31 odstotkov ali 237 glasov. Na drugem mestu je Tomaž Lah iz Gibanja Svoboda, ki je dobil 136 glasov ali 18 odstotkov.  Na tretjem mestu je Danilo Burnač iz Naše dežele, ki je dobil 13 odstotkov ali 103 glasove.  Na četrtem mestu pa je s prav tako 13 odstotki in le enim glasom manj, torej 102 glasova, Franc Kangler.

Potem pa je kandidatka, sedanja poslanka, Lidija Divjak Mirnik, ki je dobila 11 odstotkov ali 86 glasov, ter s tem zasedla peto mesto na celotni lestvici. Sledi ji Petra Greiner iz Vesne, ki je dobila osem odstotkov ali 62 glasov, nato pa Slavko Šterman iz SAB s petimi odstotki oziroma 38 glasovi. Karmen Teržan Kopecky je na osmem mestu z enim odstotkom oziroma desetimi glasovi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.