04:34, pet, 19. Apr

Pinturault na veselje domačih navijačev odbil napad Schwarza





Francoz Alexis Pinturault je svetovni prvak v alpski kombinaciji. Na 47. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Franciji je v Courchevelu ugnal dva Avstrijca, srebrnega Marca Schwarza in bronastega Raphaela Haaserja. Nihče od štirih Slovencev ni končal preizkušnje.

Pinturault je vodil že po superveleslalomu in se kot prvi podal na slalomsko progo, nato pa čakal na nastop Schwarza, ki je bil na vrsti tik za njim. Branilec naslova iz Cortine d’Ampezzo Schwarz je bil dobro na poti, na koncu pa po napaki za vsega desetinko sekunde ostal brez drugega zaporednega zlata v kombinaciji.

Dobro je nalogo opravil tudi Haaser, ki je svoji družini priboril drugo kolajno v dveh dneh, potem ko je bila bronasta v ponedeljkovi alpski kombinaciji že njegova sestra Ricarda Haaser.

Od najboljših slalomistov na startu niti Norvežan Atle Lie McGrath in Švicar Loic Meillard nista ogrozila vodilnih treh, ki so zadržali mesta iz superveleslaloma.

Za 31-letnega Pinturaulta je to sedma kolajna na SP, od tega tretja zlata. V alpski kombinaciji je slavil že leta 2019 v Areju, takrat je za 24 stotink sekunde prehitel edinega Slovenca s kolajno v kombinaciji doslej Štefana Hadalina. Za Francijo je sicer to deveta zlata kolajna v kombinacijah, skupno pa 26. v vseh disciplinah moškega smučanja. Skupaj z ženskami in ekipnimi tekmami imajo Francozi 48 zlatih kolajn.

Sedemindvajsetletni Schwarz je prišel do šeste kolajne v karieri na SP, od tega tretje v kombinaciji. Za dve leti mlajšega Haaserja pa je to ob sploh prvem nastopu na svetovnih prvenstvih tudi prvo odličje.

Slovenci brez uvrstitve

Slovenci se na prvi tekmi na SP niso izkazali. Martin Čater je kot najboljši po superveleslalomskem delu (31. mesto) odpovedal nastop v slalomu. Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh sta v njem odstopila, Miha Hrobat pa je odstopil že v spodnjem delu superveleslalomske preizkušnje.

V sredo bo v Meribelu na sporedu ženski superveleslalom z Ilko Štuhec, začel se bo ob 11.30. Štiriindvajset ur kasneje bo še moški superveleslalom z isto slovensko četverico kot v alpski kombinaciji.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.