07:30, tor, 23. Apr

Takšna bo knjižnica v Občini Rače -Fram, odprtje predvideno za konec leta 2021





V mesecu juniju v Račah načrtujejo pričetek del na projektu ureditev knjižnice v gradu Rače.

Obrnili smo se na Mariborsko knjižnico z vprašanji kako bo ta enota izgledala. Direktorica Dragica Turjak je za naš medij pojasnila, da na vsa naša vprašanja zaenkrat še nimajo odgovorov, a da lahko povedo, da bo knjižnica sodobno urejena in da bo v prostorih gradu: “Knjižnica Rače bo sicer umeščena v prostore grajskega poslopja v Račah, kjer je tudi sedež občine in društvenega in kulturnega življenja. To bo majhna, 170 m2 velika knjižnica, lično, sodobno urejena, z dostopom do COBISSa in wi-fi. V njej bodo našle svoje mesto vse skupine prebivalcev, od najmlajših do najstarejših.”

Zagotovo bo knjižnica odprta več dni v tednu

Turjakova še pojasni, da Občina Rače Fram od lanskega leta zagotavlja več sredstev za nakup gradiva, tako da zbirka že drugo leto intenzivno nastaja, seveda pa bodo člani imeli tudi dostop do vse elektronske ponudbe, do e-knjig, podatkovnih zbirk, e-časopisov: “Ko bo vzpostavljena in bo začela z rednim delovanjem, bo potrebno zagotoviti tudi kader. O tem se bomo z občino dogovarjali pred startom knjižnice in se tudi skupaj odločili glede odpiralnega časa. Glede na število prebivalcev na območju bo knjižnica zagotovo odprta najmanj tri dni v tednu.”

Zaključek izgradnje je predviden konec leta 2021

Na občini pa pojasnijo, da projekt obravnava umestitev prostorov Knjižnice Rače v obstoječe pritlične prostore severozahodnega dela gradu Rače. Vhod v knjižnico bo iz grajskega dvorišča. Prostori knjižnice se bodo razprostirali na 167 m2, kjer bo velik osrednji prostor za izposojo gradiva, gradivo za odrasle in periodiko, možnost sedenja za uporabnike, računalniško mesto in manjše površine za postavitev mini razstavišča. V knjižnici bo poskrbljeno tudi za najmlajše bralce. Zaključek izgradnje je predviden konec leta 2021.

V grad Rače prihaja knjižnica. Dolgoletne želje bodo uresničene ??

Občina Rače – Fram, Mariborska knjižnica

Objavil/a BK TV dne Ponedeljek, 29. marec 2021

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.