10:39, pet, 29. Mar

Takšno vreme lahko pričakujemo: Prihajajo padavine





Popoldne bo večinoma oblačno, le v severovzhodni Sloveniji bo še delno jasno. Predvsem na zahodu bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, kašna kaplja pa lahko pade tudi drugod. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju bo proti večeru zapihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 7, drugod od 8 do 14 °C.

Zvečer in ponoči se bodo padavine na zahodu krepile in razširile nad večji del države. Ob morju bo ponoči pihal močan jugo, drugod jugozahodni veter.

Jutri bo deževno. Predvsem v južni Sloveniji bo možna tudi kakšna nevihta. Dopoldne bo v Prekmurju in na Štajerskem še pihal južni veter, ob morju jugo, ki bo čez dan ponehal. Meja sneženja bo med 1200 in 1600 m nadmorske višine. Popoldne bo zapihal severni veter, na Primorskem proti večeru burja, meja sneženja se bo spuščala. Temperature bodo zjutraj in dopoldne od 4 do 10, na Primorskem do 12, v Gornjesavski dolini okoli 1°C, popoldne pa se bo hladilo.

Napoved za sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala, ob severnem Jadranu in v Furlaniji-Julijski krajini bo občasno rahlo deževalo. V krajih vzhodno in severno od nas bo še nekaj jasnine. Na Hrvaškem in Madžarskem bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob severnem Jadranu popoldne jugo.

Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami. Ob severnem Jadranu bo dopoldne še pihal jugo ali jugozahodnik. Popoldne bo zapihal severni veter, zvečer na Jadranu burja, hladilo se bo. Meja sneženja se bo v Alpah spustila do višje ležečih dolin.

Obeti
V noči na torek bodo padavine povsod ponehale. V torek se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla. Ponekod bo pihal severni veter. V sredo bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti.

vir: ARSO

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.