03:33, sre, 3. Jul

Tanja Žagar odkrito: “Če je rak cena tega, da je moja punčka v redu … “





Priljubljena pevka spregovorila o prebolevanju težke bolezni, po objavi na družbenem omrežju Facebook je še gostovala v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija.

Pevka Tanja Žagar je včeraj praznovala rojstni dan. Pravzaprav praznuje dva, pravi. Zadnjega pol leta je glasbenica prebolevala raka dojke in v pozitivnem duhu, po katerem jo tako dobro poznamo, v tem videla dvojno priložnost za slavje. Tanjina diagnoza je bila velik šok za družino, ki živi zelo zdravo življenje. “Menda je stres tisti, ki zelo vpliva na to,” spomni v pogovoru v oddaji Dobro jutro.

“Decembra sem zdravnika vprašala, ali lahko približno povejo, koliko časa imam to. Rekel je: to ni večletni rak, ampak nekajmesečni. Gre za invazivnega raka, hitro napreduje. Morda lahko govorimo o januarju. Takoj mi je postalo jasno: februar! Februarja lani smo doživeli grozen šok, veliko večji od tega, kot je tole. Naša Marina je bila stara leto in pol in je doživela vročinski krč. Pri tem ni šlo za to, da bi se tresla ali penila, ampak se je preprosto samo ugasnila, nehala dihati. Miki jo je oživljal, mene pa, kot da me ni bilo, kot da bi umrla. Drla sem se v telefon in usmerjala rešilni avtomobil, kam naj pridejo. V telesu sem fizično čutila, kako so se zrušile vse stopnice. In pomislila sem: vse bi dala, takoj lahko padem dol, samo otrok naj zadiha. Dala bi svoje življenje. In ko sem to začutila, sem pomislila, da če se mi zdaj ni v telesu nekaj zgodilo, se mi ne bo nikoli. Ampak če je rak na dojki cena tega, da je moja punčka v redu, sem si rekla: to je zame mala malica, vse bomo uredili,” pravi. “Rada se hecam in si rečem: jaz nisem bolna, moja dojka je bolna. Njo bomo pa že ugnali v kozji rog,” še pove Tanja Žagar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.