07:30, sre, 3. Jul

TD Ptujska Gora je z Jesenjo v Halozah povezalo več kot 15 haloških ponudnikov, ki bodo ob sobotah sprejemali goste





V TD Ptujska Gora soo lanski zelo uspešen projekt Martinovanje v Halozah letos še nadgradili in ga delno prilagodili, da bi s tem svojim gostom omogočili še boljšo izkušnjo. Projekt se je časovno podaljšal – postal je Jesen v Halozah, saj vam bodo ponudniki na voljo vse sobote v oktobru in še prvi dve v novembru, in sicer vsaj od 13. do 20. ure.

Jesen v Halozah se tako začne to soboto, 7. 10. 2023, vse od 13. do 20. ure, ki na različnih lokacijah prinaša kulinarično ponudbo. Jesen v Halozah pa se pravzaprav ponovi še nato naslednje sobote, 14., 21. in 28. 10. 2023. Prav tako pa tudi prvi dve novembrski soboti.

“V TD Ptujska Gora verjamemo, da bi nam lahko v nekaj letih uspelo privabiti obiskovalce od blizu in daleč – ne samo v času martinovanja, temveč vso jesen. Pogoj za to pa je raznolika kulinarično-prireditvena ponudba, ki je v Halozah ne manjka. Naš cilj je, da v petih letih v času prireditve Jesen v Halozah privabimo v Haloze pet tisoč obiskovalcev,” so zapisali pri TD Ptujska Gora in dodali, da gre za razširitev lanskega uspešnega projekta Martinovanje v Halozah.

Pridružilo se jim je še več haloških ponudnikov (več kot 15), ki bodo svoje domače proizvode ponujali na svojih domačijah, v kleteh in vinotekah ali pa na stojnicah pri drugih ponudnikih, v obliki mini sejmov.

Haloze. Vir: Facebook, Visit Ptujska Gora

Vzhodne in Zahodne Haloze s svojo ponudbo

Tudi letos soo Haloze razdelili na dva dela: vzhodne Haloze v smeri Borla in zahodne Haloze v smeri Ptujske Gore.

V zahodnih Halozah bodo obiskovalce razvajali naslednji ponudniki: TD Ptujska Gora na prelepem trgu, Krčma Janževina, Viničarski muzej Gorca, Gostišče Ob ribniku Podlehnik, Zavod Jastreb in gladiator iz Kočic, Kmetija pod križem, Ekološka kmetija Ajda, Kmetija Cestnik Vaupotič in Vidova klet na Vidmu.

Vzhodne Haloze pa bodo letos zastopali S vino, Frizi beer na Velikem Vrhu pri Borlu, Vino Gorjup na Belskem Vrhu, Bar pri Veseliču na Turškem Vrhu, Posestvo Statera, Mama Stanka in Vinogradništvo Pungračič na Drenovcu – občina Zavrč.

Brezplačni avtobusni prevozi, na katere se je treba prijaviti

Tudi letos bodo organizirali brezplačne avtobusne prevoze z izhodiščem na P & R parkirišču na Zadružnem trgu na Ptuju. Od tam bo vsako soboto ob 13.00 en avtobus odpeljal proti Borlu in bo pobiral potnike na avtobusnih postajah Spuhlja, Markovci in Bukovci, drugi pa proti Ptujski Gori, ki bo pobral potnike na Zg. Hajdini, v Kidričevem in Lovrencu.

Avtobus bo žejne potnike na vsaki točki počakal 45 minut in jih potem odpeljal na naslednjo lokacijo. Nazaj na Ptuj bo prispel okoli 19.30 vsako soboto.

Potniki v smeri proti Ptujski Gori bodo imeli prednost, saj jih avtobus po celem krogu ne bo pustil na Ptuju, temveč jih bo kasneje odlagal še na vseh avtobusnih postajah do Ptujske Gore; občani občine Majšperk lahko vstopijo tudi na Ptujski Gori.

Na avtobusnih postajah bodo nalepljeni vozni redi Haloze Party Busa. Ponudba bo zelo različna: mošt, kostanji, vino, pivo, haloški sendviči, narezki, gibanice, haloški lonec, pice in ostale haloške dobrote.

Prijave za avtobusne prevoze sprejemajo na e-naslovu info@visithaloze.com. Ob prijavi nujno navedite ime, priimek, telefon, datum želenega prevoza (7. 10., 14. 10., 21. 10., 28. 10., 4. 11. ali 11. 11. 2023) in smer: Borl ali Ptujska Gora.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.